NAPUSTILI REMETINEC

Neke uhićene torcidaše su preselili iz sigurnosnih razloga. Uglavnom se radi o mlađim navijačima

Kako smo doznali od sutkinje Kornelije Kallay Blažeković, dosad je pristiglo oko 20 žalbi odvjetnika okrivljenih na određivanje istražnog zatvora

Mjesto sukoba policije i navijača kod odmorišta Desinec

 Ranko Suvar/Cropix

Osam navijača iz sigurnosnih razloga premješteno je u bjelovarski, a osam u gospićki zatvor. Radi se uglavnom o mlađim navijačima Hajduka, dok je ostatak uhićenih kojima je određeno mjesec dana istražnog zatvora zbog izazivanja nereda nakon utakmice Dinamo - Hajduk i napada na policiju smješten u ćelijama Okružnog zatvora Zagreb u Remetincu.

Kako smo doznali od sutkinje Kornelije Kallay Blažeković, sutkinje i glasnogovornice Županijskog suda u Velikoj Gorici, dosad je pristiglo oko 20 žalbi odvjetnika okrivljenih na određivanje istražnog zatvora. Nekima su određeni branitelji po službenoj dužnosti, pa se još dostavljaju i punomoći za zastupanje, te neki od odvjetnika posjećuju svoje branjenike u zatvoru u Remetincu.

Nitko od pritvorenih, a koji su dobili ozljede vatrenim oružjem, nije morao biti prevezen u Bolnicu za osobe lišene slobode na Svetošimunskoj.

Prigovori branitelja uglavnom se svode na to da policija i tužiteljstvo nisu specificirali točno zbog čega konkretno ih se tereti, međutim, radi se o kaznenom djelu Izazivanja nereda iz članka 324 2.stavka. Onaj tko sudjeluje u mnoštvu koje nasiljem prema drugim osobama ili stvarima ili prijetnjom da će počiniti nasilje ugrožava javni red ili potiče mnoštvo na nasilje i ako ga počini prema većem broju osoba, uz uporabu oružja ili dovede u opasnost život ili tijelo druge osobe ili je dovelo do znatne imovinske štete, može se kazniti zatvorom od šest mjeseci do pet godina.

Svih 42 navijača pritvoreno je zbog sudjelovanja u neredima nakon utakmice na benzinskoj postaji Desinec prilikom povratka s maksimirskog stadiona na koji nisu željeli ući nakon što je Uprava GNK Dinamo odlučila da neće dozvoliti ulazak navijačima Hajduka na utakmicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:38