KRATKOTRAJNA DRAMa

'NEJDITE BLIŽE, LIKVIDIRAL BUM SE!' Sjeo na plinsku bocu, mahao upaljačem i terorizirao policiju... Sve zbog seoskog turizma!

 Izak Vrtarić / list Međimurje

U utorak 15. rujna u Svetom Martinu na Muri u jutarnjim satima odvijala se prava drama. Stjepan Goričanec (61) sjeo je na plinsku bocu, iza ograde zatvorene lokotom, koji je potom i zavaren, i prijetio "da će se likvidirati" ako policija pokuša bilo što. U ruci je imao upaljač kojim je prijetio. Sve se to odvijalo na ulazu u prostor Seoskog turizma Klet u Dunajskoj ulici, koja vodi prema mostu za Sloveniju, piše list Međimurje .

Policajci su satima razgovarali s njim i nagovarali ga da popusti. Intervencija nije dolazila u obzir, jer bi prvo morali savladati visoku ogradu. Nisu mu mogli prići ni straga, jer je riječ o brisanom prostoru. Tek nešto prije podneva Goričanec je na nagovor policijskih pregovarača popustio i predao se.

Kako doznajemo Goričanca muče neriješeni imovinsko-pravni odnosi oko objekta seoskog turizma. Želio je razgovarati i s novinarom lista Međimurje koji je jedini pratio ovu dramu, no naravno, nismo se mogli miješati u policijsku akciju.

S Goričancem su bile još četiri osobe (jedna je u začetku preskočila ogradu i odustala), no nije bila riječ o talačkoj krizi već o podršci njemu. Kako god bilo, Goričanec je predan pritvorskom nadzorniku te će biti saslušan kod državnog odvjetnika.

Naime, sumnja se da je bocom i upaljačem počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom - u pokušaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. lipanj 2024 22:06