DRAMA KOD ZAGREBA

NAORUŽANI DO ZUBA OPLJAČKALI ZAŠTITARE Potjera u tijeku, policija digla i helikoper!

Razbojništvo nad dvojicom zaštitara odradili su prilikom transporta novca
Zagreb, 240611.Sigetje, Gajnice.Danas je doslo do pljacke Privredne banke, gdje je nepoznata osoba uz prijetnju pistoljem razoruzala zastitara i otudjila nepoznatu kolicinu novca. Ocevid je u tijeku.Foto: Admir Buljubasic / CROPIX
 Admir Buljubašić / CROPIX

ZAPREŠIĆ - Očito pomno planiran oružani prepad, trojica nepoznatih maskiranih počinitelja naoružanih do zuba odlučila su realizirati u petak točno u 13 sati prateći crni zaštitarski automobil Citroen C3 prepun novca u vlasništvu Klemm securityja na izlaznoj rampi poslovnog carstva pekarica 'Dubravica' u industrijskoj zoni Ulici Klake na području Zaprešića. Nakon brzinski odrađenog razbojništva, lopovski je trojac pobjegao sa više komada kofera u kojima je bilo nekoliko stotina tisuća kuna i to u svijetlom kombiju vozeći se preko 100 kilometara na sat po makadamskoj cestici kroz šumu koja im je poslužila kao prečac da se što prije izgube iz zaprešićkog kraja.

Policija je vrlo brzo opkolila mjesto događaja i krenula u potragu za novopečenim vlasnicima novca koji su se odvažili odraditi pljačku u pola bijela dana u neposrednoj blizini dječjeg jezičnog vrtića 'Zvono' te 100-tinjak metara od ureda zaprešićkog gradonačelnika. Osim zaštitara, svjedoka je malo odnosno koji su tek krajičkom oka uspjeli vidjeti kako bijeli kombi divljački bježi po puteljku kojim, kako prema izjavama svjedoka, inače prođe jedno vozilo mjesečno i ne brže od 20 kilometara na sat.

-Čudno je da je zaštitarska praksa ulaziti na izlaznu rampu Dubravice na kojem nema čuvara i čuvarske kućice kao što su na ulaznoj rampi. Postoji par nadzornih kamera na okolnim izgradama pa se možda uspije i rekonstruirati tijek cijele pljačke kao i višednevna a možda i višemjesečna promatranja ulazaka i izlazaka iz pekarske baze. Nije slučaj da su razbojnici pogodili vrijeme dostave novca iz lanca pekarnica kao i da će vozilom zaštitari čekati gotovo jednu minutu pred rampom da se digne - ispričao nam je jedan od očevidaca.

Sreća u nesreći je da ozljeđenih osoba unatoć prijetnji oružjem i naguravanju nije bilo. A tko su pljačkaši koji su osim novca ukrali i ključeve za kofere, policija nastoji utvrditi obradom koja je u tijeku.

'Zaštitar 'Klemm sigurnosti' prilikom prepada trojice maskiranih pljačkaša pružao je otpor. Dapače, uperio je svoj pištolj u pljačkaše. Ali je zbog životne opasnosti drugog zaštitara bio prisiljen predati, ne samo pištolj nego i utržak novca koji je praćen u jednom koferu.

Zaštitari 'Klemm sigurnosti' morali su pod prijetnjom oružjem redati i svoje mobitelje te ključeve automobila'', pojasnila je detalje pljačke direktorica korporativnih komunikacija 'Klemm sigurnosti' Anita Malenica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:42