POLICIJA RIJEŠILA SLUČAJ

ORUŽANA PLJAČKA U ZAPREŠIĆU Zaštitar Klemm sigurnosti i dvojica razbojnika ukrali čak 630.000 kn

Za trećim lopovom još se uvijek traga, kao i za novcem kojeg su podijelili sukladno dogovoru
Zagreb, 240611.Sigetje, Gajnice.Danas je doslo do pljacke Privredne banke, gdje je nepoznata osoba uz prijetnju pistoljem razoruzala zastitara i otudjila nepoznatu kolicinu novca. Ocevid je u tijeku.Foto: Admir Buljubasic / CROPIX
 Admir Buljubašić / CROPIX

ZAPREŠIĆ -Od prvog trenutka 'smrdila' je oružana pljačka zaštitarskog vozila Klemm sigurnost kada su se predzadnjeg dana kolovoza, na zvizdan oko 13 sati, na meti našli zaštitari koje su trojica razbojnika sa motorističkim kacigama i naoružani do zuba, razoružali i ukrali im dva kofera sa 629 tisuća kuna!

Zaštitar Klemm sigurnosti Goran K.(29) olako je izigrao povjerenje poslodavca te omogućio svojim pravovaljanim dojavama trojici razbojnika da ostvare višemjesečni planirani naum.

Osim Goranu kao informatoru koji je odglumio žrtvu, lisice na ruke stavljene su i recidivistima - Anđelku S.(43) i Miroslavu M.(53), dok se za trećim lopovom još uvijek traga! Traga se i za novcem kojeg su podijelili sukladno dogovoru, a ne zna se ni gdje su dva ukradena zaštitarska pištolja.

Jedino su locirani njihovi ukradeni mobiteli temeljitim pregledom zone oko poslovnog carstva pekarnice 'Dubravica' u industrijskoj zoni Ulice Klake u Zaprešiću.

-Koji je ovo vrag dečki? Naoružani su. Predajmo se. Tuđe pare nisu vrijedne da riskiramo živote - dio je uvjeravajućeg monologa koji je 29-godišnji Goran odigrao pred dvojicom kolega zaštitara unutar vozila, kada su ih zaskočili naoružana trojica pljačkaša prijeteći im oružjem i tražeći novac.

Razbojnici su znali da vrtoglava svota novca stiže u zaštitarskom autu Citroenu C3 iz Westgatea u centralu Dubravice. O svemu ih je detaljno obavijestio Goran koji jedini nije bio iznenađen razbojničkim dočekom na izlaznoj rampi industrijske zone gdje su pristigli sa ukupno 629 tisuća kuna. Sa pozamašnim plijenom otrčali su u obližnje parkirani VW crafter i brzinom munje, vozeći preko 100 kilometara na sat, odjurili makadamskom cesticom prema šumi.

-Pokradeni smo! Zovite policiju! - šokirano su zaštitari obavijestili poslodavca i čuvara kućice na ulazu u krug Dubravice. Sumnje su odmah pale na 'Klemmovaca'. Uslijedilo je 'rešetanje' na istražiteljskoj stolici, poligrafi... Goran se, svojim čudnim ponašanjem, brzo izdvojio ali dokaza nije bilo nigdje. Premješten je na drugo radno mjesto.

I nakon tri i pol mjeseca pod lupom, povezan je sa razbojništvom. Za razliku od zaštitara Gorana, koji je kaznenu prijavu za nanošenje teških ozljeda zadobio u službi tijekom 'redarenja', njegovi pajdaši u razbojništvu stari su policijski znanci. Anđelko se do sada ogriješio o zakon zbog desetak imovinskih (ne)djela, dok je Miroslav prikupio tek dvije prijave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:51