NOVI NAPAD

Na sjedište bjelovarskog HDZ-a bačen Molotovljev koktel: ‘Što je iduće u tom ludilu mržnje?‘

Policija je izvjestila kako je nepoznati počinitelj bacio neutvrđeni zapaljivi predmet na zgradu u kojoj se nalazi sjedište HDZ-a

Mjesto gdje je bačen molotovljev koktel

 HDZ

Nakon što je prije tri dana provaljeno u prostorije Županijskog organizacije HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije, na meti nepoznatih vandala danas se našlo i sjedište bjelovarskog HDZ-a, piše Moj portal.hr.

Policija je izvjestila kako je danas, 15. prosinca u podnevnima satima, nepoznati počinitelj u Bjelovaru bacio neutvrđeni zapaljivi predmet na zgradu u kojoj se nalazi sjedište jedne političke stranke.

Policija istražuje

- Policijskim očevidom je utvrđeno da je nastalo oštećenje u vidu začađenja fasade. U svezi navedenog događaja u tijeku je kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih činjenica navedenog događaja, kao i pronalaska počinitelja - priopćili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

image

Policijskim očevidom utvrđeno je oštećenje fasade

HDZ

HDZ se vezano uz ovaj incident oglasio priopćenjem:

"Nakon što su prije tri dana provaljene i devastirane prostorije ŽO HDZ Bjelovarsko-bilogorske županije, nasilje je eskaliralo: na sjedište naše stranke u Bjelovaru danas je bačena zapaljiva naprava. Što je iduće u tom ludilu mržnje? Očekujemo od nadležnih tijela, kojima smo odmah prijavili i novi napad, da čim prije otkriju počinitelja ili počinitelje. Pozivamo sve političke opcije da oštro osude ovaj nemili čin, da odgovornom politikom i primjerenom komunikacijom zajedno pridonesemo deeskalaciji tenzija u društvu, tenzija koje pojedini akteri, nažalost, svjesno podjaruju svojom radikalnom, huškačkom retorikom", piše u priopćenju HDZ-a.

Napad na sjedište bjelovarskog HDZ-a komentirala je gradska organizacija HSLS-a koja je oštro osudila bilo koji oblik nasilja i netolerancije u društvu.

Neprihvatljivi događaji

"Ovih smo dana svjedočili nizu uvredljivih komentara na društvenim mrežama upućenim našim liječnicima, nasrtanjem prosvjednika na zaposlenike Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije prošlog četvrtka, prije tri dana provali u prostorije Županijske organizacije HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije koje su pri tom devastirane pa i ovom današnjem činu napada na sjedište bjelovarskog HDZ-a prilikom čega je bačena zapaljiva naprava. Svi ovi događaji vjerojatno nisu povezani, ali su neprihvatljivi i velikoj većini građana neshvatljivi. Pozivamo na zdrav razum svih građana da ne zamijene kritičku kulturu huškačkom nekulturom i nasiljem koje nije nikad pridonijelo rješavanju bilo kakvih problema kako pojedinca, tako im društva u kojem živimo. Očekujemo od nadležnih tijela da čim prije otkriju počinitelja ili počinitelje te da ih se najoštrije osudi", stoji u priopćenju kojeg je potpisao predsjednik Gradske organizacije HSLS-a Bjelovar, Mario Holiček.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:08