‘GOVOR MRŽNJE‘

Bjelovarski župan neugodno iznenađen šutnjom stranaka nakon napada na prostorije HDZ-a u Bjelovaru

Dodao je da je kao predsjednik gradske organizacije HDZ-a "neugodno iznenađen šutnjom ostalih stranaka".

Marko Marušić

 Deni Marčinković

Župan Bjelovarsko-bilogorske županije i predsjednik bjelovarskog HDZ-a Marko Marušić rekao je u petak kako je "neugodno iznenađen" šutnjom političkih stranaka jer je, kaže, očekivao da će osuditi govor mržnje i nedavni napad na službene prostorije sjedišta HDZ-a u Bjelovaru.

"Prošla su tri dana od napada na službene prostorije sjedišta HDZ-a u Bjelovaru. Očekivao sam da će spomenuti napad, ali i nasilje i govor mržnje koje neki pojedinci i grupe provode u gradu zadnjih mjesec i dulje naići na oštru osudu baš svih političkih stranaka. Međutim, nasilje i govor mržnje osudili su samo HSLS i Centar", napisao je u priopćenju Marušić.

Dodao je da je kao predsjednik gradske organizacije HDZ-a "neugodno iznenađen šutnjom ostalih stranaka".

"Da su kojim slučajem oni bili izloženi takvom nasilju, moj HDZ osudio bi ga bez zadrške", poručio je i upitao što znači njihova šutnja: "I kao političar i kao građanin pitam se znači li ta njihova šutnja da oni podržavaju takve napade, jer povijest nas uči kud nas šutnja često može odvesti".

Nije li licemjerno, dodao je, kad netko u skupštinskim raspravama moralizira i drži lekcije o uljuđenoj komunikaciji, smeta ih kad im netko uputi neku oštriju riječ, ali nasilje i govor mržnje nisu spremni osuditi.

Na stranačke prostorije Bjelovarsko-bilogorskog HDZ-a u Bjelovaru, u koje je neki dan provaljeno, u srijedu je bačena zapaljiva naprava, a policija je izvijestila da je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:23