NIJE IMAO NI VOZAČKU

Muškarac u Senju pijan vozio neregistrirani skuter, ali pravo ‘iznenađenje‘ policiju je čekalo ispod sjedala

Bomba je privremeno oduzeta, a 32-godišnjak iz Senja u zakonskom roku bit će predan nadležnom pritvorskom nadzorniku
 Ilustracija/Darko Tomas/CROPIX

Policijski službenici Policijske postaje Senj u četvrtak su u Senju zaustavili 32-godišnjaka iz Senja koji je upravljao skuterom, a ta je vožnja po mnogočemu odudarala od svakidašnje. Utvrđeno je da je upravljao neregistriranim skuterom, bez položenog vozačkog ispita za tu kategoriju vozila i pod utjecajem alkohola (1,65 g/kg).

Nakon što su utvrdili i pobrojali sve ove prekršaje, policija je utvrdila još jednu nesvakidašnju "sitnicu" - ispod sjedala skutera imao je ručnu bombu.

- Zbog osnovane sumnje da je počinio i kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, u sklopu kriminalističkog istraživanja izvršene su pretrage skutera i prostorija koje koristi te je ispod sjedala skutera u prtljažnom prostoru držao ručnu bomba M-50 P3, koju je neovlašteno posjedovao - javili su iz PU ličko-senjske.

Uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta, bomba je od njega privremeno oduzeta te će on u zakonskom roku biti predan nadležnom pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu. Zbog počinjenih prekršaja protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu, navode u policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:18