MJERA SAMOIZOLACIJE

Vozio pijan i s koronom, čeka ga kaznena prijava zbog širenja i prenošenja zaraznih bolesti

Muškarac (37) napuhao je 2,67 promila, a daljnjim provjerama otkriveno je da je do 21. studenoga trebao biti u samoizolaciji

Ilustracija

 Ilustracija/Nikolina Vukovic Stipanicev/CROPIX

Pojačane policijske aktivnosti diljem PU istarske izazvale su glavobolje nesavjesnim vozačima pa je tako od 12. do 14. studenoga evidentirano 13 prometnih nesreća u kojima je šest osoba ozljeđeno dok su ostale bile s materijalnom štetom.

U tri nesreće sudionici za volanom bili su pod utjecajem alkohola.

Ujedno su tijekom kontrole provjerili 587 vozača od kojih su 21 isključili iz prometa, kao i četiri vozila. Najviše ih se ogriješilo o prometni zakon zbog nepropisne brzine kretanja, njih 88, dok je 28 vozilo bez sigurnosnog pojasa.

Potom je 20 vozača vozilo pod utjecajem alkohola, a među njima je i 37-godišnjak koji je "pao" policijski test u Ulici Munida u Medulinu.

Zaustavili su ga u njegovu Opelu te je pred njima napuhao 2,67 promila, a daljnjim provjerama policajci su otkrili i da je muškarac, umjesto na ulici, trebao biti u svoja četiri zida do 21. studenoga jer mu je određena covid mjera liječenja od korone u kući.

Kad ozdravi i po okončanju samoizolacije, protiv njega će uslijediti prekršajni postupak zbog kršenja Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a suočit će se i s kaznenom prijavom zbog širenja i prenošenja zaraznih bolesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:46