BEZUMNI ČIN

Muškarac (67) u Ozlju vatrenim oružjem ubio psa 39-godišnjakinje: Ugrozio živote dvoje ljudi, našli mu hrpu oružja

Muškarac je prijavljen za dva kaznena djela - ubijanje i mučenje životinja te dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom

Ilustrativna fotografija

 Luka Gerlanc/Cropix

Na ozaljskom je području 67-godišnji muškarac vatrenim oružjem ubio psa u vlasništvu 39-godišnjakinje. Vlasnica, kao i još jedan muškarac, bili su tada u neposrednoj blizini jadne životinje, pa je ovim bezumnim činom muškarac ugrozio njihove živote. Zato ga je policija prijavila za dva kaznena djela - ubijanje i mučenje životinja te dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

- Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni muškarac 25. studenog u šumskom predjelu na području Ozlja, na udaljenosti od oko 100 metara od posljednje obiteljske kuće u naselju, hicem iz vatrenog oružja usmrtio psa, vlasništvo 39-godišnjakinje, a koja se u trenutku usmrćivanja psa nalazila zajedno sa 43-godišnjim muškarcem u neposrednoj blizini psa, na udaljenosti od oko 1,5 metara, čime je doveo u opasnost i njihove živote - javila je policija u utorak ujutro.

Tijekom kriminalističkog istraživanja provedeno je više istražnih radnji, u sklopu kojeg su temeljem naloga Županijskog suda u Karlovcu obavljene i pretrage doma, drugih prostorija koje osumnjičeni muškarac koristi te njegova automobila.

Osumnjičenom su oduzete četiri lovačke puške, lovački pištolj i 758 komada streljiva raznih kalibara koje je legalno posjedovao te 116 komada streljiva za koje nije posjedovao dozvolu.

U cilju utvrđivanja točnih okolnosti nastanka ovog događaja, slijedi sekcija lešine psa te eventualna daljnja potrebna vještačenja, kažu u policiji.

Protiv osumnjičenog muškarca bit će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom te Ubijanje i mučenje životinja te optužni prijedlog nadležnom sudu sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana zbog nedozvoljenog posjedovanja streljiva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 14:16