DOŠLO NA NAPLATU

Još jedan zločin protiv divljih životinja: Postavio zamke, pa ubio lisicu i tvora

Tužiteljstvo tereti 68-godišnjaka za dva slučaja iz prosinca 2021. i siječnja 2022. godine na području Šenkovca

Lisica/ilustracija

Zbog mučenja životinja i protuzakonitog lova Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu optužilo je pred čakovečkim Općinskim sudom 68-godišnjaka sa područja Šenkovca.

Terete ga da je 17. prosinca 2021. i 17. siječnja 2022. u Šenkovcu, na području gdje lov nije dopušten, a korištenje zamki je zabranjeno, postavio dvije metalne zamke u koje su se uhvatili lisica i tvor, kao i da ih je potom usmrtio hicima iz pištolja.

Nije to jedini slučaj kršenja zakona po pitanju ilegalnih zamki i divljih životinja na tom području. Prije dva tjedna Državo odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv muškarca koji je također u šumi postavio zamke u koje su se lovile manje životinje. No, njemu su trebale žive: odnio bi ih kući, stavio u kavez i onda puštao pred svoje lovačke pse, kako bi se oni, tvrdio je, na njima ‘naučili‘ kako loviti divlje životinje.

Obojica će biti sankcionirana po članku 204. Kaznenog zakona, koji se bavi protuzakonitim lovom i ribolovom. On propisuje kaznu do godine zatvora za sve one koji love divlje životinje upotrebom nedopuštenih pomoćnih sredstava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 00:00