PRIVEDEN JE

Muškarac (33) nazvao policiju u Rijeci i zaprijetio: ‘Ubit ću tog čovjeka i zapaliti...‘

33-godišnji osumnjičenik je u petak, 14. travnja 2023. oko 15:30 sati nazvao Operativno komunikacijski centar Policijske uprave primorsko-goranske

Ilustrativna fotografija 

 Denis Jerkovic/Cropix/Cropix

U istražnom zatvoru u Rijeci završio je 33-godišnji muškarac koji je prijetio smrću i paležom načelniku jedne policijske postaje i njegovom kolegi iz primorsko-goranske policije.

Priopćilo je to danas Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci objavivši da je provedena dokazna radnja prvog ispitivanja osumnjičenog za kazneno djelo prijetnje.

Predmetna prijetnja stigla je neposredno nakon što je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjakom osumnjičenim da je u Cresu prošloga tjedna zapalio osobne automobile načelnika Policijske postaje Mali Lošinj i njegova kolege.

Kako navodi riječko tužiteljstvo, postoji osnovana sumnja da je 33-godišnji osumnjičenik u petak, 14. travnja 2023. oko 15:30 sati nazvao Operativno komunikacijski centar Policijske uprave primorsko-goranske i tijekom razgovora, zbog nezadovoljstva njihovim radom, izrekao prijetnje smrću i podmetanjem požara upućene načelniku i policijskom službeniku jedne policijske postaje.

"Opisano postupanje osumnjičenika izazvalo je kod oštećenika ozbiljan strah za njihovu vlastitu sigurnost i sigurnost članova njihovih obitelji te imovine", istaknuo je tužiteljstvo koje je protiv osumnjičenika zatražilo određivanje istražnog zatvora.

"Sudac istrage Županijskog suda u Rijeci prihvatio je prijedlog ovog državnog odvjetništva i odredio istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku)."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 03:24