U RIJECI

Ekspresna optužnica u samo dva tjedna: Muškarac prijetio smrću i požarom načelniku i policajcu

Postupanje osumnjičenika izazvalo je kod oštećenika ozbiljan strah za njihovu vlastitu i sigurnost članova njihovih obitelji

Ilustrativna fotografija

 /Cropix

Nezadovoljstvo radom policije, točnije radom jednog policajca i jednog načelnika policijske postaje na području PU primorsko-goranske, 33-godišnji muškarac iskazao je na totalno neprimjeren i krivi način.

Riječko tužiteljstvo je protiv njega ekspresno, u svega dva tjedna od događaja, podignulo optužnicu radi izrečenih prijetnji. Sve se odvijalo, prema optuženju, 14. travnja oko 15.30 sati kada je 33-godišnjak nazvao 192, točnije Operativno komunikacijski centar PU primorsko-goranske. U razgovoru s operaterom je pritom "izlio žuč" te je nezadovoljstvo radom policije odlučio "začiniti" prijetnjom smrću i podmetanjem požara. Pritom direktno upirući u načelnika i policajca jedne policijske postaje.

- Opisano postupanje osumnjičenika izazvalo je kod oštećenika ozbiljan strah za njihovu vlastitu sigurnost i sigurnost članova njihovih obitelji te imovine. Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci predložilo je u optužnici da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor koji mu je određen zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela - kažu iz riječkog tužiteljstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:07