AKCIJA SPAŠAVANJA

Motorna jahta udarila u kavez ribogojilišta kod Dugog otoka, nitko od članova posade nije ozlijeđen

Službenici Lučke kapetanije Zadar pregledali su oštećenja nasukane jahte te nisu uočili onečišćenje mora i morskog okoliša

Jahta udarila u ribogojilište

 MMPI

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) noćas je u 00.17 sati slijedom zaprimljene dojave, u suradnji s Lučkom kapetanijom Zadar pokrenula koordiniranu akciju spašavanja plovila i posade prema motornoj jahti imena „Morning Light“, duljine oko 18 metara, zastave Republike Rumunjske s ukupno 11 osoba/članova posade, od kojih nitko nije ozlijeđen, piše Zadarski.hr.

Motorna jahta je prilikom udara u ogradu kavezne konstrukcije ribogojilišta u Iškome kanalu, kod Dugog otoka, pretrpjela oštećenje trupa zbog kojega je primala more u potpalublje te je ostala nasukana na poziciji nesreće.

Dolaskom na poziciju službenici zadarske Kapetanije evakuirali su 9 od 11 članova posade, budući da su voditelj i jedan član posade svojevoljno ostali na jahti nadzirati privremeno sanirano oštećenje u predjelu trupa.

Službenici LK Zadar pregledali su oštećenja nasukane jahte te nisu uočili onečišćenje mora i morskog okoliša, nakon čega su prevezli 9 brodolomaca u Zadar, kamo su pristali jutros u 03.30 sati.

Očevid o uzrocima pomorske nesreće provode službenici Lučke kapetanije Zadar, iz čije nadležnosti je vlasniku oštećene motorne jahte naloženo da mora organizirati komercijalno odsukavanje i tegalj, u najkraćem vremenskom roku, piše Zadarski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2023 16:50