ZLATKO SVIRČIĆ

MONSTRUM IZAŠAO IZ BOLNICE U Zadar se vratio čovjek čiji je zločin zgrozio Hrvatsku

Zadar, 241214.Istraznom sucu zupanijskog suda u Zadru jutros je priveden Zlatko Svircic koji je jucer tesko ranio supruga bivse zene i njihovo 10-mjesecno dijete.Foto: Luka Gerlanc / CROPIX
 Luka Gerlanc / CROPIX / Gerlanc 2013

Zadarski taksist Zlatko Svirčić (55), koji je 23. prosinca u svom sumanutom pohodu u Kijevskoj ulici pucao u 49-godišnjeg Marina Orlovića i njegova desetomjesečnog sina, vraćen je u zadarski istražni zatvor iz zagrebačke Bolnice za osobe lišene slobode gdje je zbog izrazito lošega zdravstvenog stanja duže vrijeme bio na liječenju, piše Slobodna Dalmacija .

Iako se u zadarskom istražnom zatvoru nalazi već neko vrijeme, o tome što se događalo 23. prosinca ispred obiteljske kuće njegove bivše supruge Maje Musap Orlović (39) u Zadru još nije progovorio, jer je nad njim još u tijeku psihijatrijsko vještačenje kojim bi se trebalo utvrditi stupanj njegove uračunljivosti kobnog dana na zadarskom predjelu Bili Brig gdje je došao s pištoljem.

- U tijeku je provođenje vještačenja tako da će s obzirom na to, Svirčić obranu iznijeti kada za to bude spreman - kazala je Tanja Budimir, odvjetnica Zlatka Svirčića, koji je i dalje u vrlo lošem psihičkom stanju.

Marino Orlović kojeg je ustrijelio na pragu kuće preminuo je nakon šest dana kome u zadarskoj Općoj bolnici, dok se desetomjesečni dječak, srećom, uspješno oporavio od teške ozljede mozga te se s majkom nakon liječenja u Zagrebu vratio u Zadar. Iako još nije podignuta optužnica, Svirčiću će se najvjerojatnije suditi za teško ubojstvo i dva pokušaja ubojstva za što je zapriječena dugotrajna zatvorska kazna, do 40 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 07:23