STRPALI GA U PRITVOR

UHITILI MANIJAKA Kradljivac auta mrtav pijan na stubištu nožem htio zaklati dvojicu muškaraca

 Elvir Tabaković / CROPIX

Zbog dvostrukog pokušaja ubojstva, policija je u četvrtak nakon kriminalističke obrade uhitila 32-godišnjeg Zadranina Šimu Maletića koji je u ranim poslijepodnevnim satima predan pritvorskom nadzorniku, piše Zadarski.hr .

Istragom je, naime, utvrđeno da je 32-godišnji Zadranin na stubištu zgrade gdje živi nožem nasrnuo na 46-godišnjeg R.V. i 42-godišnjeg M.V. koji su ga došli tražiti zbog krađe automobila marke golf. Maletić je, naime, 46-godišnjaku ukrao automobil s ključem u bravi u utorak dok je ovaj u ulici Nikole Tesle na Plovaniji sjedio u obližnjem kafiću.

Nakon što je sve prijavio policiji, 46-godišnji R.V. krenuo je s prijateljem M.V. kod njega tražiti da mu vrati automobil na što je Maletić podivljao. Zadrani su u napadu lakše ranjeni. Kriminalističkom obradom je utvrđeno da je bio pod utjecajem alkohola, te je protiv njega osim za dvostruki pokušaj ubojstva podnesena i kaznena prijava zbog neovlaštene upotrebe tuđe stvari.

Maletić je od ranije poznat policiji po zlouporabi opojnih droga, te po imovinskim deliktima, a u središtu javnosti našao se prije šest godina kada je u zadarsku Opću bolnicu dovezen s teškim po život opasnim ozljedama trbušne šupljine i crijeva. Stanje mu se brzo stabiliziralo, ali je odbijao bilo kakvu suradnju s policijom, zbog čega se dugo tragalo za napadačem.

Ubrzo je priveden Vedran Ikić (40) iz Zadra, svjetski prvak u ju-jitzu i bivši policajac kojeg se sumnjičilo da ga je u Velebitskoj ulici ubo nožem u trbuh. Te su optužbe međutim u međuvremenu odbačene zbog nedostatka dokaza, navodi Zadarski.hr .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 17:18