NEVJEROJATAN SLUČAJ

Mladić iz Virovitice (27) oslobođen nakon 5 godina pakla: ‘Konobarica je nekako morala mužu opravdati ljubavni ugriz...‘

Optuženik je u obrani tvrdio da je odnos bio dobrovoljan te je on nakon pet godina pravomoćno oslobođen

Ilustrativna fotografija

 Cg Of Seattle/alamy/profimedia/Profimedia

Jedan je mladić (27) sa šireg virovitičkog područja bio uhićen te mu se godinama sudilo nakon što ga je konobarica (26) optužila za silovanje prilikom kojeg joj je navodno na vratu napravio modricu, tzv. ‘ljubavni ugriz‘, piše Danica.hr.

- Dok je ona spavala načinio je na njezinom vratu modricu tj. “ljubavni ugriz”, a potom gurnuo svoj prst u njezino spolovilo. Kad se probudila, svoje spolovilo stavio je u njezino te ga gurao unutra-van dok nije počela plakati i vrištati te ga tražiti da prestane, pa ga odgurnula od sebe, stoji u optužnici u kojoj se navodi i da se sve dogodilo u kući u kojoj je par zajedno stanovao.

Naposlijetku je sud optužbe odbacio kao neosnovane i oslobodio optuženika. On je cijelo vrijeme tvrdio da se radilo o dobrovoljnom spolnom odnosu.

Šefica kafića u kojem je radila ta konobarica svjedočila je da joj je ona rekla da se želi razvesti od svog supruga. Šefica joj je pomogla pronaći smještaj, a tada je i navedeni mladić zamolio da živi s njom jer je njegov podstanarski stan malen i neuređen.

Konobarica je jednog dana rekla šefici da je trudna no da ne zna je li dijete suprugovo ili od prijatelja.

- Isti dan, kasno poslijepodne, rekla mi je da više ne želi raditi u kafiću i da će se vratiti mužu. Niti jednog trena nije mi se požalila na mladića, mislim da su oni bili u kratkotrajnoj ljubavnoj vezi, ispričala je šefica.

Konobarica i njezin muž su podnijeli prijavu policiji u kojoj mladića optužuju za silovanje.

- Imajući u vidu da postoje dvije verzije događaja, pravilno je prvostupanjski sud prilikom vrijednosne ocjene dokaza cijenio iskaz vlasnice lokala koja je znala niz detalja o konobarici, a koja saznanja je mogla crpiti samo od nje. Decidirano je iskazala da se onu večer kada je konobarica rekla da više ne želi raditi nije ni na koji način žalila na ponašanje optuženika, što bi bilo životno i logično s obzirom da je prethodno molila da u uređenoj sobi s njom stanuje i optuženik, već je rekla da će se pomiriti sa suprugom. Da se konobarica pomirila sa suprugom je nesporno pri čemu iz iskaza supruga proizlazi da razlog prestanka rada u ugostiteljskom objektu je to da ona više ne može izdržati na poslu, a ne ponašanje mladića, stoji u presudi, prenosi Danica.hr.

Zaključeno je da je nakon svega navedenog, a u svjetlu pomirbe sa suprugom, ona morala nekako opravdati modricu na vratu pa je zbog toga na nagovor supruga prijavila silovanje.

Sud stoga nije isključio optuženikovu obranu u kojoj je on tvrdio da je odnos bio dobrovoljan te je on nakon pet godina pravomoćno oslobođen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 15:59