VELIK KORAK

Osniva se županijski vatrogasni operativni centar sa sjedištem u Virovitici

Trenutno se radi na infrastrukturi koja nije fizički vidljiva, već se odnosi na opremanje i formiranje sustava

Vatrogasna vozila

 Josip Bandić/Cropix

Predstavnici virovitičko-podravske Vatrogasne zajednice i JVP Grada Virovitice potpisali su u ponedjeljak ugovor o osnivanju županijskog vatrogasnog operativnog centra, što će omogućiti bržu reakciju na intervencije, bolju koordinaciju i učinkovitiju raspodjelu resursa.

Vatrogastvo Virovitičko-podravske županije nalazit će se pod Županijskim vatrogasnim operativnim centrom sa sjedištem u Virovitici, koji će s jednog mjesta voditi, upravljati i pozivati vatrogasce na vatrogasne intervencije.

Zajedničkim snagama u Županijskom centru, gdje će se nalaziti telefonska centrala s brojem 193, građani s područja županije moći će dobiti vatrogasce i potrebne informacije vezane za intervencije koje podižu vatrogasne djelatnosti.

Trenutno se radi na infrastrukturi koja nije fizički vidljiva, već se odnosi na opremanje i formiranje sustava.

Kako je rečeno prilikom potpisivanja ugovora, to je povijesni dan u kojem se ujedinjuje vatrogastvo cijele županije.

- Imamo 54 dobrovoljne vatrogasne postrojbe i dvije javne vatrogasne postrojbe, a vatrogastvo naše županije je na prilično visokoj razini, rekla je zapovjednica županijske Vatrogasne zajednice Mateja Fras Venus.

Zapovjednik JVP Grada Virovitice Anto Tutić istaknuo je da će novi Centar omogućiti sustav koji će poboljšati kvalitetu vatrogasnih usluga.

- U dogledno vrijeme, osposobit ćemo i opremiti prostor da bude što kvalitetniji i za naše djelatnike i za građane. Trenutno imamo 19 operativnih vatrogasaca te ćemo zaposliti još troje kako bismo upotpunili postrojbu s 22 vatrogasca, rekao je Tutić.

Korak k ujedinjenju vatrogastva donosi mnoge prednosti, uključujući bržu reakciju na intervencije, bolju koordinaciju i učinkovitiju u raspodjelu resursa, što će u konačnici rezultirati većom sigurnošću građana Virovitičko-podravske županije.

Ugovor su potpisali predsjednik Vatrogasne zajednice VPŽ Željko Palković i zapovjednik JVP Grada Virovitice Anto Tutić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. lipanj 2024 22:59