PROPUST POLICIJE?

Mesar Stevo uhićen, policija ga odvela u zatvor u Lipovici, a tamo na pretresu - šok i nevjerica!

Općinski sud u Sisku koji ga je osudio zbog nanošenja teških ozljeda, a zbog oduzetog streljiva prekršajno je kažnjen sa 300 eura

Kaznionica Lipovica

 Damir Krajac/Cropix

Sedam mjeseci nakon što je sisački Općinski sud raspisao tjeralicu za mesarom Stevom N. (34), zagrebački policajci su ga uhitili te u kaznionicu u Lipovici isporučili, ni manje ni više nego, s mecima u džepu!

Naime, na sisačkom sudu se protiv Steve N. vodio kazneni postupak zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda, a kako je ročišta izbjegavao postao je lice s tjeralice.

Zagrebački policajci su uspjeli realizirati tjeralicu te su bjegunca 31. svibnja 2023. oko 19 sati, temeljem zahtjeva suda, sproveli u Kaznionicu u Lipovici gdje su ga, potom, preuzeli pravosudni policajci.

image

Kaznionica Lipovica

Damir Krajac/Cropix

I odmah je uslijedilo iznenađenje. Jer prilikom obvezatnog pregleda Steve N., kao i njegovih osobnih stvari, zatvorski su čuvari pronašli 25 komada streljiva call. 7.65mm. Kako je riječ streljivu za oružje B kategorije za koje nije imao važeći oružani list kao niti odobrenje za nabavu oružja ili, pak, europsku oružanu propusnicu, Stevo N. je zapao u nove probleme nakon što je i pravomoćno osuđen za nanošenje teških tjelesnih ozljeda.. Prekršajno je zbog streljiva prijavljen za kršenje članka 30. st.3 Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana te ga je prekršajni sudac lupio po džepu kaznivši ga sa 300 eura.

Pištoljsko streljvo mu je oduzeto i oslobođen je plaćanja sudskih troškova. A kako se odmah na ročištu odrekao prava na žalbu svjestan svog grijeha, presuda je nedavno postala i pravomoćna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:41