AKCIJA POLICIJE

‘Marihuana je rasla k‘o luda‘: Otkrivena tri laboratorija i plantaža, pogledajte fotografije

Uhićene su dvije osobe s područja Petrinje i Zagrepčanin (44). Zaplijenjeno je 9 kg marihuane, 30 ml konopljinog ekstrakta...
Zapljena policije
 PU Sisačko-moslavačka i Zagrebačka

Na području Petrinje i Zagreba sisački i zagrebački policajci otkrili su tri improvizirana laboratorija i plantažu u kojima su pod kontroliranim uvjetima rasle na stotine stabljika indijske konoplje, točnije njih 654!

Višemjesečno policijsko istraživanje u konačnici je rezultiralo uhićenjem tri osobe koje su kazneno prijavljene za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama ali i za nedozvoljenu trgovinu i neovlašteno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

image
Stabljike marihuane
PU Sisačko-moslavačka i Zagrebačka
image
Zaplijenjena marihuana
PU Sisačko-moslavačka i Zagrebačka

Lisice na ruke stavljene su 56-godišnjaku i 60-godišnjakinji s područja Petrinje te 44-godišnjem Zagrepčaninu, a osim velike količine stabljika indijske konoplje, od njih su policajci zaplijenili gotovo devet kilograma marihuane, 30 ml konopljinog ekstrakta, 4,4 kilograma duhana, oružje te streljivo.

U pretresima kuće i drugih prostorija kao i zemljišta u petrinjskom kraju, policajci su pronašli 204 stabljike indijske konoplje visine između 30 i 275 centimetara. Također su otkrili i zaplijenili 1892 grama osušene marihuane i 4492 grama duhana, ali i ručnu bombu i ručno izrađena cijev, te spremnik i tromblonski nastavak za automatsku pušku kao i 99 komada raznog streljiva i 4492 grama duhana.

Zbog svega gore navedenog, 56-godišnji vlasnik kuće je uz kaznene prijave predan pritvorskom nadzorniku PU sisačko-moslavačke, a zaradio je i optužni prijedlog zbog kršenja Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. Njegova družica je, pak, prijavljena kazneno zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

image
Ekstrakt konoplje
PU Sisačko-moslavačka i Zagrebačka
image
Zaplijenjeno oružje
PU Sisačko-moslavačka i Zagrebačka

Ista sudbina snašla je i 44-godišnjeg Zagrepčanina koji je predan pritvorskom nadzorniku, a kod kojega su policajci pronašli tri improvizirana laboratorija u kojima je marihuana, u strogo kontrolirnim uvjetima, rasla k'o luda.

Od njega su oduzeli 450 stabljika indijske konoplje od kojih su neke dosegle i 180 centimetara, a ostao je i bez 7093 grama marihuane te 30 ml ekstrakta konoplje marihuane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. lipanj 2024 14:45