AKCIJA U ZAGREBU

Pronašli mu marihuanu i arsenal oružja: Uz drogu i streljivo, mladiću zaplijenili i raketni bacač!

Zagrebačka policija je kod mlađeg muškarca na Peščenici pronašla marihuanu za preprodaju te streljivo i oružje
 PU zagrebačka

Marihuanu, streljivo i oružje zaplijenili su jučer zagrebački policajci od 29-godišnjaka na području zagrebačke Peščenice. Po dovršetku istraživanja su ga kazneno prijavili za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, a utvrđeno je da je na još uvijek nepoznat način, s ciljem daljnje preprodaje, nabavljao veće količine marihuane.

image
PU zagrebačka
image
PU zagrebačka

Drogu je potom skrivao u kući na Peščenici, a od njega je ukupno oduzeto 240 grama marihuane pakirane u tri različita paketa.

No, to nije sve. Od osumnjičenog su uz sudski nalog policajci oduzeli i 28 komada pištoljskog streljiva kalibra 9x19mm, jedan pištoljski metak 7x65mm, četiri puščana metka 8x57mm, ali i dva spremnika za streljivo za automatsku pušku te po jednu ručnu dimnu bombu i iskorišten ručni bacač raketa.

image
PU zagrebačka
image
PU zagrebačka

Nakon obrade policija ga je predala pritvorskom nadzorniku uz odgovarajuću prijavu nadležnom općinskom državnom odvjetništvu.

image
PU zagrebačka
image
PU zagrebačka

A osim kaznene odgovornosti, čeka ga i ona prekršajna. Protiv 29-godišnjaka ide i optužni prijedlog zbog kršenja članka 30.st.3. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, ali i kršenja članka 62.st. 6 Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 11:11