OPSADNO STANJE

‘Mamić je ‘puknuo‘, a zna sve policijske trikove. A taj momak nije imao ništa s njegovom ženom‘

‘Svi iz rata imaju gomilu toga po kućama, ‘ko će to sve upratiti. ‘Ko zna odakle mu ovo oružje‘, rekao je poznanik Branka Mamića

Branko Mamić

 Cropix, Slobodna Dalmacija, Mup/

Tijekom četvrtka popodne pripadnici splitske Jedinice specijalne i interventne policije potpomognuti kolegama iz drugih ustrojstvenih jedinica PU Splitsko dalmatinske intenzivno su radili na lociranju i pronalaženju 55-godišnjeg Branka Mamića, njihovog bivšeg kolege koji je osumnjičen za pokušaj ubojstva 32-godišnjeg susjeda iz Arbanije na otoku Čiovu za kojeg je bio, potpuno neutemeljeno, uvjeren da je ljubavnik njegove supruge, piše Slobodna Dalmacija.

Pripadnici policije su nakon pucnjave i Mamićevog bijega pokrenuli široku potragu te su prvo na sigurno sklonjeni svi za koje se sumnjalo da bi mogli zbog bilo kojeg razloga biti njegova meta, a onda se krenulo u pretrage lokacija za koje se sumnjalo da bi mogao biti.

Uz ostalo, pretražena je i kuća njegovog kolege koji ga je nedavno primio na stanovanje te kuće i prostori ljudi na čijim je objektima donedavno radio kao i nekretnine u njegovom rodnom mjestu Prapatnica u Općini Seget te područje mjesta Žedno.

No, do četvrtka do 17.30 sati, usprkos intenzivnoj potrazi i uključivanju svih raspoloživih snaga u potragu za naoružanim bivšim policajcem, konkretnih rezultata nije bilo.

- Znaš u čemu je baza? On je bio svojedobno vođa operative u trogirskoj policiji i radio je u patroli tako da zna do u detalje kako policija postupa, koje su taktičke radnje i šta će ovi raditi. A nije glup! On je u policiju došao devedesetih kao pričuva, a vrlo je brzo primljen u aktivnu službu. Koliko znam, u mirovinu je išao prije par godina i onda se počeo baviti kamenom i to je jako dobro radio. Niti je pio niti se drogirao, ali znam da je kockao i to žestoko. Viđa sam ga gotovo svakodnevno u gradu, al prije jedno petnaestak dana sam, kad sam ga vidio, rekao sam mojima u društvu da je "puka", da će nešto napraviti. Trogir je mali grad, svi se znamo i znaš kad primijetiš u nekoga da se nekako neobično ponaša. Bio je uvjeren da ga žena vara s tim momkom iako smo mu mi svi govorili da za to nema nikakve šanse i da je to glupost. E, kad sam ga tad vidio kako je došao u grad pun sebe, digao je ovratnik, stavio naočale, pun sebe glumio da je neka faca, odmah sam rekao da je ‘puka‘ i da će se nešto gadno dogoditi - govori nam jedan viđeni Trogiranin koji je neko vrijeme proveo u trogirskoj policiji.

Kaže i da je početkom ove godine Mamiću, nakon što je zbog ljubomore napao suprugu ispred djece te je pucao iz pištolja u zid, policija oduzela oružje koje je legalno imao.

- E, al šta to znači, pa znaš da svi iz rata imaju gomilu toga po kućama, tko će to sve upratiti. Tko zna odakle mu ovo oružje iz kojeg je puca na tog momka koji stvarno nema nikakve ljubavne veze s njegovom ženom - kazuje naš sugovornik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 19:28