TEŠKO OZLIJEĐEN

Lovac kod Borova iz puške pucao na grupu indijskih migranta, ranio mladića

U nedjelju je osumnjičeni 42-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku

Indijski migranti

 Nasir Kachroo

Indijac u dobi od 24 godine teško je ranjen hicem iz lovačke puške u lovištu na području Borova, a zbog sumnje da ga je propucao priveden je 42-godišnjak iz Borova. Ovaj incident dogodio se u petak oko 20 sati, kada je 42-godišnjak tijekom najavljenog lova s ciljem zastrašivanja pucao iz lovačke puške prema skupini ilegalnih migranata iz Indije, pri čemu je u predjelu noge ustrijelio 24-godišnjaka. Međutim, policija je za to doznala tek sutradan, odnosno u subotu u 9,15 sati kada su tijekom nadzora državne granice uz obalu Dunava kod Borova zatekli grupu osoba bez dokumenata.

"Pregledom osoba policijski službenici uočili su kako jedan muškarac iz grupe ima ozljedu na nozi te mu pružili prvu pomoć, a po dolasku hitne medicinske pomoći prevezen je u NMB Vukovar.

Ostale osobe iz grupe su radi utvrđivanja identiteta i zakonitosti ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj, kao i utvrđivanja svih okolnosti događaja, privedene u službene prostorije policije.

Policijski službenici utvrdili su kako se radi o državljanima Indije koji su nezakonito ušli u Hrvatsku radi čega je nad njima proveden upravni postupak te su smješteni u Tranzitno-prihvatni centar za strance Tovarnik do izvršenja readmisije u Republiku Srbiju. U NMB Vukovar utvrđeno je kako je 24-godišnji državljanin Indije teško tjelesno ozlijeđen vatrenim oružjem", izvijestili su iz PU vukovarsko-srijemske, čiji su službenici potom proveli kriminalističko istraživanje i pronašli 42-godišnjaka kojeg se sumnjiči da je s puškom, koju zakonito posjeduje, pucao prema Indijcima.

Zbog toga je u nedjelju predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske, a kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom protiv njega dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 13:33