UZNEMIRUJUĆE PORUKE

Lociran i kazneno prijavljen: Prijetio smrću diplomatskim predstavništvima pa ga uhitili na Kvarneru

Po dovršetku istraživanja 46-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku

Ilustrativna fotografija

 Emica Elvedji/cropix/

Muškarac koji je neprijavljeno boravio na jednom otoku u sjevernom Jadranu i koji je otamo upućivao niz prijetnji smrću diplomatskim predstavništvima u Europskoj uniji, konačno je lociran, uhićen i kazneno prijavljen.

Naime, riječka i zagrebačka policija u suradnji sa Ravnateljstvom policije su dovršili kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u kazneno djelo prijetnje.

- Policija ga osnovano sumnjiči da je od sredine travnja do kraja kolovoza ove godine u više navrata putem elektroničke pošte slao prijeteće i uznemirujuće poruke na adrese diplomatskih predstavništava dvije zemlje Europske unije. Osim elektroničkom poštom, sumnjiči se i da je prijeteće poruke uputio i putem telefona.

U sklopu istraživanja na području jednog od otoka u Primorsko-goranskoj županiji gdje osumnjičenik neprijavljeno boravi, obavljena je pretraga doma i drugih prostorija te je oduzeta oprema kojom se koristio za počinjenje kaznenih djela - kažu iz PU primorsko-goranske navodeći da je po dovršetku istraživanja 46-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku.

Tijekom dana biti će ispitan u prostorijama tužiteljstva koje će potom odlučiti hoće li za njega zatražiti određivanje istražnog zatvora ili će ga se pustiti kako bi se u daljnjem tijeku postupka branio sa slobode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 22:02