U RIJECI UHIĆENI SUPRUŽNICI UCJENJIVAČI

LJUBOVAO SA SPREMAČICOM PA IM SE PRIDRUŽIO I NJEZIN SUPRUG POMORAC Dao 180.000 eura da ne objave slike seksa utroje

59-godišnjak je ljubovao sa spremačicom, u igru se uključio i njezin suprug pomorac
Kastela, 020714.Nakon sto je Jozo Cabraja u nedjelju pistoljem smrtno ranio Marina Matijasa, policija traga za nestalim Cabrajom.Ispred Cabrajine kuce u ulici Murtinica u Kastel Luksicu dezuraju policajci.Mjestani Luksica nerado komentiraju cijeli dogadjaj.Na fotografiji: policijski auto u Luksicu.Foto: Nikola Vilic / CROPIX
 Nikola Vilić / CROPIX

Pod sumnjom da su u šest godina od jednog muškarca izvukli oko 1,4 milijuna kuna, i to prijetnjama i ucjenama da će javno objaviti kompromitirajuće fotografije opscenog sadržaja, uhićeni su i u riječki istražni zatvor smješteni 46-godišnja Riječanka K. Š. i 45-godišnji Riječanin E. Š., inače bračni par.

Riječko Općinsko državno odvjetništvo navodi da su ucjene trajale od 2009. godine do 11. studenoga ove godine te da se sve odvijalo na riječkom području. Nakon što su, ističu u DORH-u, supružnici s oštećenikom stupili u odnose koje su dijelom fotografirali, ozbiljno su mu prijetili da će sporne fotografije objaviti ako im ne preda novac. Prema neslužbenim informacijama, 46-godišnjakinja je žrtvi postala ljubavnica, a na fotografijama, čije je neobjavljivanje muškarac godinama skupo plaćao, bile su snimke seksa na kojima je sve troje aktera.

Auto, teren, krediti...

Zbog iznuđivačkih zahtjeva pred kojima se našao, kako ističu u DORH-u, muškarac je bio primoran na prodaju osobnog automobila, stana u Rijeci i građevinskog zemljišta, kao i na podizanje dva gotovinska kredita. Ucjene su počele čime se nakupilo dovoljno materijala 2009. godine, a muškarac im je otad predao ukupno 180.000 eura.

Prema neslužbenim informacijama, veza žrtve i ucjenjivača počela je kada je K. Š. počela raditi kao spremačica u njegovu stanu pa im se “dogodila ljubav”.

Psihološki pritisak

Žrtva je 59-godišnjak koji živi na području riječkog prigradskog naselja Pehlin i, prema neslužbenim informacijama, nije u braku, no ucjene su pale na plodno tlo s obzirom na to da su na kompromitirajućim fotografijama “igrice utroje” za koje nipošto nije želio da se objave. Cijela se priča rastegla na razdoblje od punih šest godina tijekom kojeg je 59-godišnjak ostao bez novca i imovine. U posljednjoj fazi navodno je, u očaju, nekoliko puta posuđivao novac od svojih prijatelja, no izvori financiranja u jednom su trenutku presušili. Kada više nije mogao plaćati sve skuplje prohtjeve “fatalnih partnera”, a psihološki pritisak postao je neizdrživ, muškarac se napokon odlučio zatražiti pomoć policajaca. Klupko se rasplelo i ucjenjivači su u uspješno provedenoj policijskoj akciji završili s lisicama na rukama.

Prema neslužbenim informacijama, K. Š. je nezaposlena, a njezin suprug E. Š. je pomorac. Istraga je pokazala da nemaju nikakve imovine. Međutim doznaje se da su svojem sinu kupili stan, i to vjerojatno novcem koji su namaknuli ucjenama.

Navodno do sada nisu bili evidentirani za kaznena djela, što će im ako stvar dođe do suda biti olakotna okolnost.

Nakon uhićenja i ispitivanja pred tužiteljstvom supružnici su privedeni sucu istrage Županijskog suda u Rijeci, koji im je odredio mjeru zadržavanja u istražnom zatvoru zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela. Sutkinja Ksenija Zorc odredila je za svakog od njih jamčevinu u visini od 120.000 kuna pa će ako je plate biti pušteni da se brane sa slobode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 19:00