'ONE MAN SHOW'

Krcat Pelinkovcem i Heptanonom vozio po rivi te pokušao pregaziti policajca

Igor Škugor (39) prijetio je policajcu, uništavao imovinu, vozio pijan bez vozačke te koristio opojna sredstva i to u svega 20 minuta
Zagreb, 220309.Stalni klijent opljackao automat klub u Ilici.Foto: Ranko Suvar / CROPIX
 Ranko Šuvar/CROPIX

ŠIBENIK - Kazneno djelo prijetnje policajcu, sprječavanje istih u obavljanju dužnosti, dovođenje u opasnost života i imovine, uništenje tuđih stvari na štetu tri osobe, zlouporaba opojnih droga te naposlijetku izigravanje zabrane iz mjera sigurnosti prometa, ukupno su šest kaznenih prijava koje je Igor Škugor prikupio u rekordnih i nepunih 20 minuta.

Taj je 39-godišnji Šibenčanin, otprije poznat policiji, prošle nedjelje u sred bijela dana pred mnoštvom turista na gradskoj rivi upriličio svojevrsni 'one man show' nakon čega je u ponedjeljak u večernjim satima sproveden i zadržan u Istražnom centru Županijskog suda u Šibeniku.

Vidno pijan, neslužbeno doznajemo s litrom pelinkovca u krvi, Igor se neregistriranim Chraysler kabrioletom i prethodno oduzetom vozačkom dozvolom suludom vožnjom sjurio po rivi. Uočen od ophodnje prometne policije, odbio je nalog da se zaustavi. Dao se u bijeg i zaglavio u slijepoj ulici u gradskoj četvrti Dolac.

U trenutku prilaska policajaca i naloga da izađe iz vozila, Igor je prešaltao u 'rikverc', nasrnuo na policajaca, udario u parkirano osobno i policijsko vozilo, nakon čega je bijeg nastavio ubitačnim slalomom među mnoštvom prestrašenih pješaka pri čemu je udario u još tri parkirana automobila.

Zapeo je potom u prometnom čepu i nakon dolaska drugog policajca i ponovne zapovijedi da ugasi automobil i izađe vani, ubacuje u prvu, daje gas, kreće na policajca i okreće ga preko 'šofer šajbe' na asfalt te ponovno bježi i nakon 200 metara se zaustavlja i trčeći daje u bijeg.

Uhvaćen je nakon pet minuta u Zadarskoj ulici, pri čemu su mu policajci oduzeli 9 smotuljaka smrvljenog Heptanona težine 25 grama koje je izmiješao s Cedevitom i 0,4 Heptanona u kapima. Nakon uhićenja i privođenja, 'predstavu' je zaključio u policijskoj postaji gdje je pred sprovođenje u istragu jednom od policajaca izrekao ozbiljnu prijetnju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:02