AKCIJA POLICIJE

Kod OPG-ovca kraj Bjelovara nađena automatska puška i 39 komada streljiva

Temeljem naloga suda su pretresli kuću, auto i traktor 33-godišnjaku i oduzeli ukupno osam komada oružja
 PU Bjelovarsko-bilogorska

Mnogi se od oružja koje imaju teško odvajaju, a neki ga čak i nonšalantno prevoze. Carinici vukovarske mobilne jedinice su jučer na Bajakovu sasvim opravdano posumnjali da turski državljanin u teretnom kamionu turskih nacionalnih oznaka, prevozi i zabranjena sredstva.

Pa su pregledom kabine kamiona, točnije oplate iznad prednjeg vjetrobranskog stakla, pronašli navlaku zatvarača za pištolj nepoznate marke. Navedeni dio oružja mu je oduzet te je predan na daljnje postupanje službenicima postaje granične policije Bajakovo.

Istog dana njihove kolege imale su također pune ruke posla jer su u sklopu OPG-a na području mjesta Rajić, nadomak Bjelovara, u pretrazi gospodarskih objekata pronašli automatsku pušku M70 i tri spremnika kao i 39 komada streljiva kalibra 7,62 x 39. Policajcima je pritom ujedno dragovoljno predao još 83 komada streljiva kalibra 7,62 x 39, automatsku pušku MP40 s dva spremnika i četiri komada streljiva raznih kalibara te zračnu pušku nepoznatog proizvođača.

image
PU Bjelovarsko-bilogorska

A PU bjelovarsko-bilogorska policija je o navedenom postupanju priopćila da su temeljem naloga suda pretresli kuću, auto i traktor 33-godišnjaku i oduzeli ukupno osam komada oružja i 676 komada streljiva odnosno osim gore navedenih automatskih pušaka oduzeli su mu i jednu zračnu pušku, revolver sa streljivom koje je posjedovao ilegalno.

A uz potvrdu o oduzimanju je ostao trenutno i bez oružja za koje je imao dozvolu, ali ga je nepropisno držao poput dvije puške s užljebljenim cijevima, poluautomatske puške i puške s glatkim cijevima te 252 komada streljiva raznog kalibra.

image
PU Bjelovarsko-bilogorska

- Protiv 33-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Za oružje koje je 33-godišnjak držao uz dozvolu, ali u suprotnosti sa zakonskim odredbama protiv njega slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenja prekršaja iz članka 33. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana - priopćila je policija.

Pritom su ujedno otkrili i da je od 29-godišnjaka koji neprijavljeno boravi na istoj adresi oduzeli još 296 komada streljiva kategorije „A“ koje je građanima zabranjeno posjedovati, a za što će kazneno odgovarati na osnovu prijave koju je policija podnijela bjelovarskom tužiteljstvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:28