SLUČAJNO OTKRIĆE

IZ SAVE IZVUČENA JOŠ JEDNA OLUPINA Ronioci na dnu rijeke pronašli Passata ukradenog 2005.

Utvrđuje se je li auto možda korišten u pljački, nakon koje su ga se kradljivci odlučili riješiti potapanjem
Zagreb, 270814.HGSS i policijski djetalnici pronasli su automobil koji je jucer sletio u rijeku Savu. Na fotografiji: vatrogasci pripremaju izvlacenje automobila.Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
 Srđan Vrančić / CROPIX

ZAGREB - Još je jedna olupina automobila izvučena je iz korita rijeke Save. Riječ je o zelenom VW passatu karavanu bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka ukradenom 5.lipnja 2005. godine u zagrebačkoj Travanjskoj ulici.

To je vozilo otkriveno sasvim slučajno za vrijeme intenzivne prošlotjedne trodnevne potrage kada se tragalo za plavosivim Fiat puntom s kojim je u rijeku, kod Mosta slobode, namjerno sletjela 44-godišnja majka dvoje djece nemogavši više voditi bitku s tumorom.

O tom drugom izronjenom automobilu trenutno se zna vrlo malo. Punih sat i pol u nedjelju prijepodne izvlačilo ga se iz Save. Mjesto izvlačenja je bilo na lijevoj obali, 200 metara od Mosta mladosti uz Miševečku cestu a svoj obol su osim vatrogasaca JVP-a, dali i pripadnici ATJ Lučko i djelatnici Vodoprivrede.

Da mu nema njegovog zelenom limenog ljubimca tog 5. lipnja na parkiralištu Travanjske ulice, policiji je prijavio u večernjim satima, tada 54-godišnji BiH državljanin B.S. Obzirom da na izvučenom Passatu nije bilo registarskih oznaka, do podataka o vlasništvu istražitelji su došli preko broja šasije.

Devet godina kasnije, zagrebačka policija obradovala je vlasnika VW passata koji je te 2005. godine krađu auta procijenio na 70 tisuća kuna štete.

Njegova radost je, međutim, djelomična jer je vozilo, koje je napunilo 16 godina života, neuporabljivo.

Osim toga, tek se nad olupinom treba provesti vještačenje kako bi se utvrdilo je li isto možda korišteno u nekoj pljački, a nakon koje su ga se kradljivci odlučili riješiti potapanjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 05:30