DRAMA NA RIJECI

FOTO: VELIKA POTRAGA Policija u Savi traži majku dvoje djece oboljelu od raka?

Zagreb, 270814.HGSS i policijski djetalnici pronasli su tragove koji upucuju na automobil koji je jucer sletio u rijeku SavuFoto: Srdjan Vrancic / CROPIX
 Srđan Vrančić / CROPIX

Z. M. (44) u utorak prijepodne napisala je oproštajno pismo i pozdravila se s prijateljima na društvenoj mreži Facebook.

Potom je završila s poslom i otišla dobrom prijatelju sva u suzama. Dok se tresla pred njim kao šiba, izustila je: “Molim te ne zaboravi me. Idem, imam još nešto obaviti u Novom Zagrebu”. Potom se sjurila na ulicu i odvezla u svom Fiatu Puntu. Bilo je oko 14.30 sati i od tada joj se izgubio svaki trag. Prijatelji, poznanici i obitelj digli su se na noge. Tražili su je, zvonili joj... uzalud.

Neumorna potraga

U to vrijeme interne potrage policija je zajedno s vatrogascima i pripadnicima HGSS-a već pretraživala rijeku Savu. Naime, u 15.10 sati zaprimljeno je više dojava na dežurne telefone 192 i 112 da je plavi ili sivi Fiat Uno ili Tipo sletio u Savu 100-tinjak metara od Mosta slobode.

Je li to nestala Z. M.? Nitko sa sigurnošću još uvijek ne zna jer i dalje, nakon 30 sati potrage, automobila koji je nosila rijeka kao niti vozača u njemu nema.

Specijalna policija i ronioci kluba Nemo Adria neumorno pretražuju korito Save nizvodno sve do toplane. U potrazi im pomažu i vatrogasci, interventna policija, ali i građani. Potragu gumenim čamcima, jet-skijevima i sonarom onemogućavaju jake struje i mutna voda. Paralelno obitelj i prijatelji traže svoju Z. M., majku dvoje djece za koju se, ističu, borila kao lavica.

Nitko ne želi vjerovati da je njezin Fiat viđen u Savi, no svjesni su da je previše koincidencije. Ostavljena poruka prijateljima zabrinula je sve. Nestala Z. M. objavila je na Facebooku u 13.30 sati, sat vremena prije nego što je prijatelja zamolila da je ne zaboravi, poveznicu na Balaševićevu pjesmu s porukom: “Bilo je zadovoljstvo glupirati se za vas sve ove godine”.

Daleko potresnija poruka “Oprostite, ali ja više ne mogu...” bila je upućena djeci. Svi se pitaju zašto i zar je tumor, koji joj je otkriven prije nekoliko mjeseci, ipak maligni? Godinama se borila s nesnosnim migrenama kojih se, pojašnjavaju oni koji je poznaju, počela i bojati.

Policija nije pronašla olupinu automobila

Kako doznajemo iz policije, vijest da je u Savi pronađena olupina automobila nije bila točna. Ronioci su na dnu rijeke pronašli određene predmete, ali nema nikakve potvrde da se radi o olupini automobila. Potraga je za danas prekinuta oko 20.30 sati zbog loših vremenskih uvjeta. Nastavit će se sutra ujutro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 10:18