DRAMATIČNA SITUACIJA

FOTO: VATRENI OBRAČUN U SPLITU Prostrijeljen redar Aco Rus! Policija blokirala promet

 Paun Paunović/CROPIX

NOVO 19:44 - Policija je locirala napadača na 43-godišnjeg Acu Rusa, a riječ je o 25-godišnjem J.Č. iz Splita, saznaje Dalmacija News iz povjerljivih izvora.

Navodno je policija, budući se radi o naoružanoj i opasnoj osobi, dobila dopuštenje pucati ukoliko se 25-godišnjak bude opirao uhićenju.

-------------------------------------------

15:13 - Glasnogovornica Policijske uprave Splitsko-dalmatinske Antonela Lolić trenutno je na mjestu događaja, zajedno s brojnim pripadnicima temeljne i kriminalističke policije te ekipu za očevid.

Za Jutarnji je potvrdila da se u splitskoj bolnici u ovom trenutku nalazi muškarac s prostrijelnom ranom noge. Nije mogla potvrditi neslužbene informacije koje su objavljene na portalima kako je u pucnjavi ranjen Aleksandar Dmitrov, poznati splitski redar znan i kao Aco Rus.

- U tijeku je očevid i opsežno kriminalističko istraživanje kojim pokušavamo doći do svih činjenica i okolnosti ovog događaja - kratko nam je rekla Lolić.

Nije poznato je li se ranjeni muškarac sam dovezao do bolnice ili ga je netko, ranjenog, prevezao do HMP na Firulama.

Splićani koji su se zatekli u blizini kafića Vatra, ispred kojeg je došlo do pucnjave, ispričali su kako se čulo više hitaca, nakon čega je napadač pobjegao. Policija je odmah blokirala šire područje oko mjesta događaja, što je dovelo do poteškoća u gradskom prometu.

------------------------------

U Velebitskoj ulici u Splitu danas oko 12:50 došlo je do pucnjave iz vatrenog oružja.

Zabrinuti građani odmah su pozvali policiju koja je dojurila na mjesto događaja, no u tom trenutku na mjestu događaja nije bilo ni žrtve ni napadača.

Deset minuta kasnije Hitna pomoć izvijestila je policiju da je jedna osoba zatražila liječničku pomoć zbog prostrijelne rane. Identitet žrtve policija još uvijek nije objavila, kao ni težinu ozljeda prostrijeljene osobe.

Navodno je do pucnjave došlo zbog obračuna dvojice muškaraca u kafiću. Policija je blokirala promet od raskrižja Velebitske s Mosečkom do raskrižja sa Solinskom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 09:40