JESTE LI IH VIDJELI?

FOTO: Policija objavila fotografije osumnjičenih za pucnjavu u kojoj je ranjen poznati splitski redar Aco Rus

 Paun Paunović/CROPIX

NOVO 13:11 - PU splitsko dalmatinska objavila je fotografije dvojice muškaraca osumnjičenih za povezanost s jučerašnjom pucnjavom u Velebitskoj ulici u Splitu prilikom koje je ranjen poznati splitski redar Aleksandar Dimitrov zvani Aco Rus.

Na slikama se nalaze Josip Čubelić zvani Čuba i Miro Šarac.

Policija moli građane, ukoliko imaju saznanja o osobama s fotografija, da o tome obavijeste najbližu Policijsku postaju osobno ili pozivom na broj 192.

---------------------------------

Policija je dan nakon pucnjave u Velebitskoj ulici u Splitu u kojoj je ranjen 43-godišnji poznati splitski redar Aleksandar Dimitrov zvani Aco Rus barem načisto koga treba tražiti, piše Slobodna Dalmacija.

Uz suglasnost Županijskog državnog odvjetništva u Splitu splitska policija je traži Splićanina Josipa Čubelića (26) zvanog Čuba za kojeg u policiji drže da ima direktne veze sa samim događajem u kojem je Aco Rus ranjen u područje bedra te mu je oštećena bedrena kost,a ozljede su teške. Počinitelj je ispalio dva hica iz vatrenog oružja od kojih je jedan pogodio oštećenoga.

Očevici se čude toj konstataciji policije jer nam tvrde da su na štekatu ispred kafića "Vatra" gdje se pucnjava dogodila pronađene tri čahure.

Glasnogovornica splitske policije Antonela Lolić nam nije mogla zbog interesa istrage na tiskovnoj konferenciji reći i je li Čubelić pucao u Rusa,nego su se mediji za sada morali zadovoljiti službenom formulacijiom "da osobu sa fotografije traže zbog direktnih spoznaja o samom događaju i da mole građane za pomoć".

Šta se događalo među povećom grupom muškaraca koja je rezultirala ranjavanjem za sada je teško iti nagađati,ali je neosporno da je sukob u kafiću inicirao događaj.

-Cijela ta ekipa je u miru došla na piće,a kad su izišli došlo je do ranjavanja" informiraju nas građani.

Na policijskoj obradi se tijekom srijede nalaze još i Davor F. (48) koji u javnosti slovi kao prijatelj ozlijeđenog Ace Rusa i 30-godišnji M.Š. koji su u cijelosti upoznati sa kronologijom koja je prethodila ranjavanju.

Josip Čubelić je javnosti poznat po pucnjavi na dvije osobe koje su se vozile u mercedesu u splitskom predgrađu Mejaši od prije nekoliko godina i premlaćivanju jedne osobe u splitskom hotelu Lav od prije dvije godine. Policija je kod njega već pronalazila oružje i dovodila ga u vezu sa još nekim kaznenim djelima, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:49