TUŽI IH ZA MUČENJE

DRAMATIČNA ISPOVIJEST RADNIKA 'Tražio sam isplatu plaće, a gazde su me prvo istukli pa dali novac’

"Taj čovjek laže. Dobio je novac i za to smo mu izdali potvrdu. Očito ima problema, kredita...", tvrdi poduzetnik Rupčić
 Tomislav Krišto / Cropix

Samo sam htio svoju plaću. Ionako sam radio na crno po deset sati dnevno, pa i nedjeljom. Isplata je bila svaki tjedan. Rekao sam gazdama, dvojici braće Petru i Dubravku Rupčiću, da u nedjelju neću doći na posao ako mi ne plate ostatke plaće. Na kraju sam dobio batine u njihovom uredu u novozagrebačkom Fanceljevom prilazu - započinje nam svoju priču parketar Nikola Zubatović (49) koji je, kako tvrdi, za firmu braće Rupčić Parketmont jug radio više od tri mjeseca.

- Čim sam rekao Petru da je balavac i da me vuče za nos udario me šakom u usnicu, pa u nos, a onda me bacio sa stolice i divlje udarao šakama po leđima. U tom šaketanju pridružio mu se i brat Dubravko. Krv je tekla. I dalje me Petar htio tući, ali je njegov brat rekao: ‘Ma, pusti ga. Znamo gdje živi pa ćemo ga premlatiti’ - priča Zubatović.

Policijska istraga

- Pristigao je njihov bratić Ivan koji je počeo prati krv sa poda. Sav zakrvavljen sam sišao na ulicu i pozvao policiju - priča Zubatović. Nakon što je tog 17. siječnja oko 19 sati pozvao policiju, kolima je Hitne pomoći odvezen u KB Dubrava gdje mu je osim niza površinskih ozljeda glave, otečene i rasječene usnice, otvorene rane potkoljenice utvrđena i frakturu nosne kosti s minimalnim pomakom koštanih ulomaka.

Iz PU zagrebačke kažu da je kriminalističko istraživanje u tijeku, a osim istražitelja, Zubatović je poslodavce prijavio i Inspektoratu rada. Jedinu satisfakciju koju je dobio je da mu braća poduzetnici nisu dužna ni lipe.

Nakon što je dobio batina, dobio je i novac - 300 eura i 200 kuna.

Od toga dana se boji za život, ali i za živote svoje supruge i dvije kćeri blizanke. Da doista više nitko nikome ništa nije dužan, svjedoči i primopredaja zadnjih stvari koje je Petar uručio Zubatoviću na Glavnom kolodvoru u srijedu u 8.30 sati.

- Obećali su mi prijavu. Cijena sata rada je 30 kuna. Radio sam na preuređenju OŠ u Jastrebarskom. Obećanja o zapošljavanju s prijavom su išla iz tjedna u tjedan. Zadnja isplata je bila nešto prije Nove godine. I od tada mi se skuplja nervoza, ali i novac za platiti moj rad - dodaje još Zubatović.

- Rekli su mi da čekam u kafiću kraj zgrade. Kad sam se popeo u ured, bila su obojica braće. Izračunali su da mi duguju 2400 kuna, ali mi je Petar rekao da mi može dati 1500 kuna. Nakon što su me pretukli, dali su mi sav traženi novac te me prisilili da potpišem potvrdu da mi ništa ne duguju. Bojim ih se. Dubravko trenira boks i kaže da nitko njemu ništa ne može pa ni policija - kaže još Zubatović. Njegov bivši gazda Dubravko Rupčić tvrdi suprotno.

Direktor se ne javlja

- Taj čovjek laže. U stanu nisam bio.Trenutno sam u Ukrajini i nemam veze s ničim. Dobio je sav novac i za to smo mu izdali potvrdu. Zašto nas blati? Očito ima privatnih problema, kredita... Nije pošteno da nas se nepravedno tereti - kaže poduzetnik Dubravko Rupčić, brat direktora tvrtke koji nam se, međutim, nije javljao na telefon.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:54