INCIDENT U SABORSKOM

Desetorica ispred crkve kamenovala auto srpskih registracija

 Davor Pongračić/CROPIX

SABORSKO - Ogulinski policajci tragaju za skupinom od 10 nepoznatih osoba koji su u nedjelju u večernjim satima kod mjesne crkve u ulici Centar na Državnoj cesti 42 u središtu Saborskog kamenovali automobil srpskih registracijskih oznaka.

- Na vozilo u pokretu kojim je upravljala 22-godišnjakinja s dvojnim državljanstvom Republike Hrvatske i Republike Srbije skupina od deset nepoznatih osoba bacala je kamenje kojom prilikom su nastala manja oštećenja. Ukupna materijalna šteta bit će utvrđena naknadno - izvjestili je PU karlovačka.

Vozačica i njezina 55-godišnja suvozačica tom prilikom nisu zadobile ozljede. Slijedi kriminalističko vještačenje i potraga za nepoznatim osobama, počinteljima kaznenog djela oštećenja tuđe stvari.

Podsjetimo, Saborsko je općina naslonjena na Nacionalni park Plitvička jezera, a najpoznatija je po svojem bivšem načelniku, šamanu Luki Hodaku kojemu će se uskoro suditi zbog općeopasnih radnji (šamanskog obreda op.a.) nakon kojih je u vigvamu u novogodišnjoj noći prije dvije godine preminuo njegov susjed Ratko Barić.

Tijekom Domovinskog rata selo je bilo sravnjeno sa zemljom, a mještani pobijeni i rastjerani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 15:41