KAOS U SUDNICI

Svalinin klan u akciji: Suca Kežića diler gađao fasciklom

Dileri su lažirali incident - pokušali su postići da se strogi sudac izuzme iz predmeta

SPLIT - Denis Mirko Mandić (23) do tada je mirno pratio suđenje ekipi Gorana Svaline, čiji je i sam bio član. U rukama je vrtio fascikl, a onda je nastao lom.

Skočio je sa stolice i bacio fascikl na uskočkog suca Zorana Kežića, nakon čega je uslijedila pobuna šest od 16 optuženih za dilanje heroina vrijednog 5,000.000 kuna.

Uspio izmaknuti glavu

Incident se odigrao u 20. minuti suđenja. Preslušavala se prva tajna snimka, telefonski razgovor Gorana Svaline i Sarajlije Harisa Žunića (28), kojem se sudi u odsutnosti, kako dogovaraju nabavu droge.

Pomalo uspavanu atmosferu naglo je prekinuo Mandić, potrčao je prema sudačkoj katedri i uz psovke zavitlao fascikl pun spisa, u suca Kežića.

Sutkinja Marija Maić, zadubljena u spis, samo je čula udarac. Sudac Kežić se izmaknuo u stranu i izbjegao udarac, poput bivšeg američkog predsjednika Busha koji je ne tako davno izbjegao cipelu gnjevnog iračkog novinara.

Fasickl je udario u drveni reljef na zidu, a Kežić je smireno zatražio da se Manića udalji.

Dok ga je pravosudno osiguranje doslovce preklinjalo da se smiri, Mandić je nabrajao: “Unaprijed sam osuđen, nije pošteno... pi..a ti materina, smeće jedno... neću dozvoliti ovakvo suđenje!”

Raskol narkoklana

Nekoliko sati poslije bilo je jasno da je cijela situacija među optuženicima bila inscenirana, a tražio se čvrst razlog da se iz predmeta izuzme strogi sudac Kežić.

Braća Ferdi i Mehdi Ahmeti iz svog su kuta mirno promatrala dramu. Ali skupina se nakon uhićenja raskolila na dva klana. Poslije Mandića na noge je ustao i Svalina, tražeći da se Mandića ne izbaci van. U nekoliko sekundi na nogama su bili i njegov brat Joško, Ante Kosor, Igor Dokić, Neven Urlić i Dragan Boljat. Uglas su vikali, tražili izuzeće, pozivali se na zakon i Ustav. Od cijelog voda policajaca, njih 30-ak, tek se pokoji hvatao za futrolu pištolja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 17:37