MONSTRUM ZAVRŠIO U ZATVORU

Pet godina silovao pastorku od 9 godina, a brata tukao

 Damjan Tadić/CROPIX

Zbog sumnje da je punih pet godina fizički i seksualno zlostavljao 14-godišnju pokćerku te tukao njezinog jednu godinu starijeg brata, u policijskim lisicama završio je 44-godišnji muškarac iz okolice Splita.

Na policijskoj stolici srama našla se, međutim, i majka zlostavljane djece zbog čega je slučaj daleko više potresao cijeli splitski kraj, s obzirom da je malo vjerojatno kako 41-godišnja majka dvoje djece nije imala nikakvih saznanja da se novi partner od 2008. godine učestalo iživljavao nad njezinom djecom iz prvog braka.

Sumnjičavi susjedi

Doznajemo da su i susjedi razorene četveročlane obitelji uočavali neke nelogičnosti kad su 14-godišnjakinju susretali na ulici u društvu očuha, no što se točno događalo iza četiri zida njihovog doma, iz kojeg se povremeno čula galama, može se samo nagađati. Temeljem sudskog naloga policija je pretresla obiteljsku kuću bračnoga para i u njoj pronašla ručnu bombu-suzavac zbog koje 44-godišnjaku prijeti i prijava za nedozvoljeno posjedovanje eksplozivnih naprava.

U zatvor do 15 godina

Ako mu se sudskim putem dokaže krivnja za spolno zlostavljanje i povredu prava djeteta mlađeg od 15 godina, iza zatvorskih rešetaka 44-godišnji bi Splićanin mogao provesti i 15 godina. ( Hajdi Karakaš Jakubin)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 23:27