U NEVOLJI

Ptičica zapela kljunom u drvo, činilo se da je to njen kraj, ali onda je stigla pomoć

Snimka je izazvala pravo oduševljenje diljem svijeta i pogledana je više od šest milijuna puta.

Ilustracija

 Rick & Nora Bowers/Alamy/Alamy/Profimedia

Ponekad se životinje dovedu u situacije koje su itekako opasne za njihov život. Što im se dogodilo, možemo tek nagađati, no nalaze se u ozbiljnoj nevolji iz koje se ne mogu sami izvući. Tada na scenu stupaju oni koji su ih zatekli i koji im nastoje spasiti život.

U takvoj je situaciji bila malena ptičica čiji je kljun zapeo u deblu stabla. Je li taj dio bio premekan, pa joj je kljun kliznuo u drvo? Ili je pak njen udarac bio toliko jak? Što god da se dogodilo, kljun se zaglavio i nije ga nikako mogla izvući van. Bio bi to njen kraj (bilo od predatora ili zbog dehidracije) da na nju nije naišao čovjek kojem je bilo jasno da joj mora pomoći.

Kad je primio tijelo ptice u ruku, vidio je kako je ono mlitavo, pa je pomislio da je možda čak stigao i prekasno. Ipak, izvukao joj je kljun drveta, čisto kako ptica ne bi ostala tako stajati. Na svu sreću, čim je to napravio, maleno stvorenje je otvorilo oči i postalo je jasno kako nije prekasno i da je čovjek tim malenim potezom upravo spasio jedan maleni ptičji život.

Snimka je izazvala pravo oduševljenje diljem svijeta i pogledana je više od šest milijuna puta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. ožujak 2024 23:12