STOP PETARDE

Vlasnica popularne stranice: ‘Svi reagiraju strašno, no naša malena Kari je u predinfarktnom stanju‘

Da može, zabranila bi korištenje pirotehnike zbog zdravlja ljudi, kao i zbog ozljeda koje je vidjela kao zaposlenica bolnice

Sunčica i Bugo

 Privatni album

Mnogi za Sunčicu ne znaju, no prate njenu stranicu Malina on wheels. Iako same Maline, kujice u kolicima, više nema, 24 tisuće pratitelja i dalje vole pročitati što se događa u obitelji koja ima pet pasa: Megi, Kari, Bugija, Đuku i Leeloo. Tu je i svinja Bucimil (odmilja zvan Bucifer ili Utičnica), konj Zito, jedan žako te pet mačaka.

Nitko od njih baš i ne voli petarde i vatromete.

- Svi reagiraju na pirotehniku, ali Kari najgore. Doslovno je došla do faze pred srčani, pa joj je veterinar prepisao tablete za smirenje. Na kraju sam postala Emmett terapeut za pse, pa uz pomoć te tehnike smirim sve ljubimce. No, nemaju svi tu mogućnost, a ni kod nas ne pomaže svima. Imamo žakoa koji padne svaki put kad pukne petarda te može slomiti krilo. Mini pig Bucimil je dobio svoj stan u kojem većinom ja dočekam ponoć, jer se on trese i vrišti.

Također imamo konja Zita koja je na ranču. Prije dvije godine našli smo dijelove vatrometa i petardi kod konja, njima pod kopitima, što znači da je padalo po njima, a moglo je doći i do požara jer je sve puno slame. Imamo i pet mačaka - neke spavaju, a neke uplašeno trče po kući - priča Sunčica.

Da može, zabranila bi korištenje pirotehnike zbog zdravlja ljudi, jer ima onih koji imaju PTSP od onoga što su prošli u ratu, kao i zbog ozljeda koje je vidjela kao zaposlenica bolnice. Osim toga, kaže, mnogo je djece koja se boje, ne samo životinja.

- Koliko jadnih ptica pobiju svake godine? Previše. Moj page se uvijek zalagao protiv uporabe pirotehnike: ne pucaj molim te, jer tvoje slavlje narušava naše zdravlje! Za doček ne idem nikud, da ne nađem doma nekog mrtvog. Doslovno. Bilo je par kratkih izuzetaka, kad je obitelj uskočila, jer naše ljubimce nikad ne ostavljamo same. Što se stranice tiče, u ovo doba godine imamo najviše dojava o psima koji su pobjegli. Neki se nikada ne vrate svojim domovima - ističe Sunčica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 14:27