NEDALEKO OD BARA

Predivan susret u Jadranskom moru: Pogledajte kojeg je ugroženog sisavca susreo jedan ronilac

Sve veći broj viđenja ove divne životinje pokazuje da nam se ta nekad česta stanovnica očigledno vraća
 Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore

Iz Centra za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore objavili su kako za kraj godine imaju sjajnu vijest - toliko sjajnu da možemo, kako su napisali, zapljeskati perajama od sreće. To je zbog jednog susreta u Jadranu.

- Roniocu Ognjenu Ognjenoviću prilikom zarona, na potezu između Bara i Ulcinja, društvo je pravila sredozemna medvjedica. Ovo nije jedini nalaz - kako javlja Luka Vasov Gazivoda prije dva dana je ronilac na Jazu također sreo sredozemnu medvjedicu. Ovo su značajni podaci i potvrda prisustva ove globalno ugrožene vrste u našem moru!

Podsjećamo da je najnovija procjena ukupne brojnosti sredozemne medvjedice na svijetu između 444 i 600 jedinki. Hvala Ognjenu i Luki što su podijelili ove informacije s nama. Pozivamo i ostale koji vide sredozemne medvjedice da nam jave - objavili su.

Nije to prvo viđenje ove godine - ni u Crnoj Gori, a niti u Hrvatskoj. Sve veći broj susreta s ovom divnom životinjom u Jadranskom moru pokazuje da nam se ta nekad česta stanovnica očigledno vraća. Je li samo u prolazu ili se nastanila u Jadranu, vrijeme će pokazati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 14:16