LOŠE VIJESTI

Udruga Šapa u srcu opet je u problemima, ali ovoga puta sa zakonom!

Sav novac namijenjen za prehranu pasa zbog novog će razvoja događaja potrošiti na odvjetnika

Štenci

 Udruga Šapa u srcu

Udruga Šapa u srcu iz Josipdola ponovno je u problemima. Ovoga puta sa zakonom. Prikupili su gotovo svu potrebnu dokumentaciju potrebnu za otvaranje azila- nedostaju im još neke veterinarske potvrde, kaže nam Anica Pribanić, predsjednica udruge. Čim ih prikupe, predaju zahtjev.

No, svega nekoliko dana prije tog velikog trenutka, netko ih je prijavio da imaju puno pasa na skrbi. Više nego jedna udruga smije imati. Anica priznaje: imaju 48 odraslih pasa i 28 štenaca mlađih od tri mjeseca. Zbog toga su kažnjeni, pa su morali angažirati odvjetnika kako bi se žalio na optužni prijedlog kojeg im je ostavio Općinski sud u Karlovcu.

- Ne mogu ovo shvatiti! Pa nije da smo mi pse nekome ukrali - drugi su ih izbacili na cestu. Mi pomažemo gradovima i općinama, koji ne plaćaju ni kunu da mi zbrinemo njihove napuštene životinje. I onda, umjesto da se kazni njih, dođe se nama u dvorište i kazni se nas. Jer smo mi jadna mala udruga, pa ćemo mi platiti za to što drugi ne poštuje zakon. Što, trebala sam okrenuti glavu i pustiti sve te životinje da umru? - pita se ljutita Anica Pribanić.

Pred njom je bila teška odluka: novac kojeg imaju potrošiti na odvjetnika, jer ih nitko nije htio besplatno zastupati, ili kupiti hranu za pse. Stisnula je zube i angažirala odvjetnika. Što će psi jesti?

- A ništa, što ćemo svi skupa? Kako meni, tako njima. Ono što ja nama skuham, to ćemo podijeliti. Jest ćemo stari kruh, ali ne mogu riskirati da nam ih sud oduzme i smjesti tko zna gdje. Želim da ostanu ovdje, da im ja pronađem dom, a ne da ih bace u kakav boks u kojem će ljudima biti samo broj. Borit ćemo se svi skupa, znate i sami da nam nije prvi put - kaže Anica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:30