World Dog Show

U Svetoj Nedjelji u četvrtak se otvara izložba najpoznatije domaće pasmine

Na njoj će se okupiti izlagači iz Hrvatske te neki od najuglednijih svjetskih uzgajivača

Ilustracija

 Unknown/Imagebroker/Profimedia

U sklopu Svjetske izložbe pasa – World Dog Show Zagreb 2024. 25. travnja u 10 sati u Sportskom centru Sveta Nedjelja otvara se izložba pasa dalmatinera.

Izložba će okupiti izlagače iz Hrvatske te neke od najuglednijih svjetskih uzgajivača ove popularne pasmine, a sam program započet će ocjenjivanjem pasa koje će trajati do 14 sati. Program će se nastaviti do 16 sati, kada će biti dodijeljene nagrade pobjedničkim psima po grupama te ukupnom pobjedniku, koji će uz pokal dobiti i posebno izrađen novčić hrvatskog kipara Nikole Vudraga.

Ovu vrlo staru pseću pasminu, koju je proslavio glasoviti Disneyjev animirani film „101 Dalmatinac“, lako je prepoznati po bijeloj dlaci s karakterističnim crnim mrljama. Iako je danas isključivo kućni ljubimac, nekada je bio ratni pas koji je čuvao granicu Hrvatske te vjeran pratilac vatrogasnih kola.

Na najvažnijoj europskoj izložbi pasa održanoj 2018. u Varšavi, među 15 tisuća rasnih pasa koji su ocjenjivani u sklopu programa Best in Show, dalmatiner iz hrvatskog uzgoja Dalmino Vodoo Vision, poznat kao Dudu, proglašen najljepšim psom Europe. Na izložbi će se moći vidjeti njegove potomke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:02