STRAVA U VINKOVCIMA

‘Mog psa psihopat je upucao zračnom puškom. Bilo je to usred grada! Pepi nije preživio...‘

Iz Policijske uprave potvrdili su nam kako je slučaj prijavljen te kažu kako je istraga u tijeku

Pas Pepi

 Privatni album

Kad je pas Pepi izjurio iz dvorišta, nije ni mogao pomisliti da mu je to zadnje u životu. Premda bi se moglo pomisliti da je nesretnik nastradao pod kotačima automobila, dogodilo se nešto daleko užasnije od toga: na njega je netko pucao, kako vlasnica tvrdi, zračnom puškom. Dogodilo se to u Dugoj ulici u Vinkovcima, 2. kolovoza. Pucano je oko 19 sati.

- Tata je na sekundu okrenuo glavu i Pepi je istrčao iz dvorišta. Čim je vidio da ga nema, tata je otišao po ključeve auta i krenuo po psa. Znao je kud je maleni krenuo - po ruti u kojoj idemo u šetnju. Ja sam taman otišla u trgovinu, pa me nije bilo doma. Tata je upravo izveo auto iz dvorišta i krenuo cestom, kad je naišao na Pepija koji je trčao kući. Uzeo ga je u auto i doveo doma. Činio se ok, no nakon pet minuta su on i mama vidjeli da ima krvi na ležaju, pa se pas pomokrio, jezik mu je vani... - priča nam njegova neutješna vlasnica Ivana Šimunić.

Odmah su krenuli u Vukovar s njim. Veterinarka je otkrila unutarnje krvarenje iz jetre, pa je Pepi ostao tijekom noći tamo. Ona im je odmah rekla da šanse da se izvuče nisu velike, ali da će dati sve od sebe. Ujutro su im javili da nije uspio. Imao je šest godina.

- To je pas koji je samo njušio, nimalo agresivan. Nisu ga zanimali ni psi ni ljudi, bio je na svoju ruku, samo ga držao njušku na podu. Nije ga bilo pet minuta, ali to je bilo dovoljno nekom psihopatu koji je na njega pucao. Strašno je to, ne mogu vjerovati da se ovo dogodilo - kaže Ivana koja priznaje da je ljubimca najprije oplakala, a onda je odlučila nešto poduzeti.

- Nama Pepija ništa ne može vratiti, ali želim da ova priča dođe do što većeg broja ljudi i da se otkrije počinitelj. Nije ovo prvi ovakav slučaj. Čuča sam da se u Rajevom Selu nedavno ista stvar dogodila, čovjek je s prozora pucao u psa s kojim se igralo petero male djece. U Vinkovcima na Kanovcima u vlastitom dvorištu ubijeno je štene belgijskog ovčara. Pas je propucan i u Kačićevoj ulici, također u vlastitom dvorištu. Sve je prijavljeno policiji i nadam se da će krivac biti pronađen - istaknula je.

Iz policijske uprave Vukovarsko srijemske kažu kako su dobili prijavu vlasnice psa.

- Obavijestila nas je da je dan prije nepoznata osoba pucala na njenog psa. Primili smo kaznenu prijavu, koju ćemo proslijediti državnom odvjetništvu. Naša istraga je u tijeku - kažu uz PU.

Kazneni zakon za usmrćivanje životinje predviđa i zakonsku kaznu u trajanju do godine dana.

image

Sačma
Privatni album

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 18:56