SRAMOTA

Vlasnici zaključali psa u autu i otišli na plažu, prolaznik čekao sat vremena da se vrate, pa pozvao policiju

- Još jednom vas molimo da ne ostavljate djecu ili ljubimce same u vozilima, čak ni nakratko, poručili su iz policijske postaje
 Screenshot Facebook

Svake godine stručnjaci upozoravaju da je iznimno opasno po pseće živote ostaviti ih u zaključanim automobilima na suncu. No, ima vlasnika koji i dalje misle da se to ne odnosi na njih. Odnosno, misle da su dovoljno učinili ako ostave tek malo otvorene prozore i onda odu na plažu, gdje bezbrižno uživaju u kupanju, dok im pas doslovno umire u automobilu.

Vlasnici jednog psa na Floridi učinili su upravo to, objavili su iz New Smyrna Beach Police Departmenta. Oni su, naime, ostavili centimetar podignute prozore i niti kapi vode nesretnom stvorenju koje su zaključali. Prolaznik koji je naišao na taj prizor najprije nije poduzeo ništa, očekujući da će se ljudi vratiti. Nakon gotovo sat vremena, shvativši da ovih nema, pozvao je policiju. Na svu sreću, oni su stigli na vrijeme i pomogli čupavcu.

- Pas je sigurno premješten iz tog vozila i prevezli smo ga u organizaciju koja se bavi pružanjem pomoći pasa. Bit će podignute optužnice protiv vlasnika pasa. Još jednom vas molimo da ne ostavljate djecu ili ljubimce same u vozilima, čak ni nakratko. To za njih može biti smrtonosno - poručili su iz policijske postaje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. lipanj 2024 16:48