KAKVA PROMJENA!

Megi je vlasnik doveo u osječku ambulantu na eutanaziju jer je bila slijepa, pogledajte je sad!

Nije to učinio jer je patila - radi se o uzgajivaču koji nije mogao prodati štene s invaliditetom, pa je se htio riješiti

Kujica Megi

 Malina on Wheels

Kažu kako se psi i fizički promijene nakon što napuste sklonište i pronađu dom. No, nije samo stvar u tome da im dlaka postane sjajnija i da ojačaju, nego se i u njihovim očima vidi da su sretni što imaju nekoga tko je njihov. Velika je stvar u životu naći nekoga tko te voli zauvijek, baš takvog kakav si, a psima to nekako često polazi za rukom.

Jedan od pasa kod koje se odmah na prvi pogled jasno vidi ta transformacija je kujica Megi. Bila je stara svega 40 dana kad su je u lipnju prošle godine vlasnici njene majke doveli veterinaru u Osijeku. Ne da bi je cijepili, nego da bi je eutanazirali. Bila je, naime, slijepa, a oni se bave uzgojem pasa. Slijepog nisu mogli prodati, a nisu htjeli zadržati psa (niti ga probati udomiti), nego su se odlučili odvesti je veterinaru na usmrćivanje.

Na svu sreću, osječki veterinar koji je tad radio u ambulanti gdje je ona dovedena odlučio je da će je povesti doma. Sa suprugom, koja vodi stranicu Malina on wheels, odlučio da će je naučiti kako funkcionirati u domu, a onda joj tražiti savršene ljude, kojima neće biti problem to što je slijepa.

No, svemir je Megi namijenio nešto sasvim drugo.

- Kako smo nažalost ostali bez Maline, Megi je postala naša. Mislimo da bi Malina tako željela - da nakon što nje nema udomimo još jednog psa s invaliditetom. Naša je Malinica bila u kolicima, tako da smo mi posebno ‘mekani‘ prema onima koje zbog invaliditeta nitko ne želi. Naša je Megi, uz puno ljubavi, sve naučila - kaže Sunčica, voditeljica stranice, koja je maloj čupavici odlučila pružiti trajni dom.

image

Kujica Megi

Malina on Wheels

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 13:07