MALE ZUJALICE

Zbog divovskog roja pčela zatvoren restoran, osoblje pobjeglo kroz požarni izlaz

U pomoć je pozvana tvrtka koja se bavi insektima, ali oni su rekli kako ne mogu napraviti ništa i da se treba čekati

Ilustracija

 Matt Wilkinson/Imago Stock&people/Profimedia

Restoran u centru Glasgowa bio je prisiljen zatvoriti svoja vrata nakon što se veliki roj pčela okupio i ugnijezdio ispred ulaza. Insekti su u nedjelju ujutro stigli u masovnom roju i postupno se smjestili na vanjsku ogradu. Osoblje je bilo prisiljeno pobjeći kroz požarni izlaz jer su insekti zauzeli područje ispred cijelog restorana.

Nisu radili nešto više od jednog dana, prije nego se situacija smirila, pa su u ponedjeljak navečer počeli s radom. Pčele su se same postupno preselile nešto dalje, na vanjsku stranu jednog kontejnera. Njega su zaposlenici uspjeli odgurati dalje od ljudi koji prolaze pločnikom, tako da pčele imaju svoj mir, a da prolaznici nisu ugroženi. One su se na kraju preselile u kantu.

Iz restorana su najprije pozvali tvrtku koja se bavi insektima, ali oni su im rekli da ne mogu ništa napraviti.

- Razgovarali smo s nekim pčelarima koji nisu mogli nikoga odmah poslati i rekli su da trebamo pričekati 24 do 48 sati u slučaju da se radi samo o roju koji će krenuti dalje, a ne o gnijezdu - rekli su iz restorana za BBC i dodali kako očekuju da će pčelari uskoro doći i preseliti roj.

Premda je osoblje u prvi mah bilo prestrašeno, rekli su da su se vrlo brzo navikli na pčele. Sad se, kažu, puno manje boje ovih zujalica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. lipanj 2024 21:47