THINK GREEN

Za vikend u Opatiji se ponovno održava akcija čišćenja podmorja

Osim toga, provodi se i edukaciju djece i svih zainteresiranih za očuvanje životinjskog i biljnog svijeta
 Damir Zurub

Ronilački klub Roniti se mora za vikend će po drugi put podići svoju zastavu Think Green u Opatiji. Nastavak je to prepoznatljive i društveno odgovorne ekološke akcije Think Green kojom Klub već 14 godina čisti morske i slatkovodne površine, provodeći edukaciju djece i svih zainteresiranih za očuvanje životinjskog i biljnog svijeta te okoliša u cijelosti.

Također, ekološki osviješteni ronioci, kroz prateći program, na mlađe generacije prenose znanja o ronjenju kao disciplini, opremi i važnosti odgovornog pristupa prema prirodi. Više od 130 ronioca volontera iz svih krajeva Hrvatske i regije prionut će vrijedno na jednodnevno čišćenje podmorja Opatije, Uvale Voloskog te Lučica Dražica i Portić.

Akciji čišćenja podmorja pridružit će se i djeca Društva Naša djeca Opatija koja i inače djelujući kroz vijeće Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije ukazuju na problematiku onečišćenog mora i okoliša. Djeca će po okončanju akcije baciti kugle s efektivnim mikroorganizmima koji dodatno oplemenjuju morsku vodu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. rujan 2024 22:02