BIZARNO

Vodstvo noćnog kluba u problemima jer su doveli zmije i krokodila da zabave njihove goste

Iz RSPCA-e su odmah istaknuli da su reptili vrlo osjetljivi kada se radi o vibracijama i glasnoj glazbi

Ilustracija

 Giuseppe Cacace/Afp/Profimedia

Kad pročitamo ‘krokodil u disku‘ ili pak ‘zmija u disku‘ možda ćemo pomisliti da je riječ o nekom šatrovačkom nazivu nove ilegalne supstance. Ili da je to žargonski izraz za nekog tko se, možda, ne uklapa u neko društvo. No, sasvim sigurno nam neće pasti na pamet da u 21, stoljeću netko u noćnom klubu ima žive zmije i krokodila. Zašto? Jer je vodstvo kluba zaključilo da će te životinje biti šarmantan ‘dodatak‘, koji će sigurno privući klijentelu.

Klub Two Wrongs, smješten u australskom Melbourneu, zbog te je odluke došao u probleme. Neki od gostiju koji su stigli na otvorenje nisu blagonaklono gledali kako vlasnici kluba poziraju s reptilima. Oni su te slike objavili na Facebooku, promovirajući klub, ali su ih nakon kritika maknuli. Svejedno, tri osobe iz vodstva su prijavljene društvu zaštitu životinja RSPCA Vitoria, a oni su prijavu proslijedili tamošnjem odjelu za zaštitu okoliša (Deeca).

Iz RSPCA-e su odmah istaknuli da su reptili vrlo osjetljivi kada se radi o vibracijama i glasnoj glazbi te dodali da su zabrinuti za životinje koje žive na posve neprikladnom mjestu. Iz Deeca-e su pak odmah istaknuli kako istražuju vodstvo kluba zbog držanja životinja.

Mnogi su odmah komentirali kako životinjama nije mjesto u ovakvim prostorima, kao i da ih se treba prestati iskorištavati za ljudsku zabavu. Iz kluba se još uvijek nisu oglasili o cijelom slučaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 13:52