VIDEO

Dezorijentirani labud, koji je pronađen prije dva tjedna, nakon oporavka je pušten na slobodu

Kada je utvrđeno da je dobro, dogovoreno je da ga se vrati u dio grada kojem pripada
 Dumovec

Za sve one koji brinuo o ozlijeđenim divljim životinjama, nema ljepšega nego kad se ta životinja oporavi, a onda je puste u prirodu. Istina, ljudi se vežu, pa rastanak zna biti i tužan, no znaju da čine ono što je najbolje za životinju kojoj su pomogli.

Sretni zbog toga što se labud vraća u prirodu bili su zaposlenici Dumovca, koji su ga pustiti na slobodu. Pernatog svata su prije dva tjedna preuzeli na parkiralištu nasuprot Klinike za psihijatriju „Sveti Ivan“ u Jankomiru.

- Riječ je o mladom labudu koji tada nije imao ikakvu vidljivu ozljedu, no djelovao je dezorijentirano. Zbog toga smo ga prevezli u oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba na promatranje.

Kada je utvrđeno da je dobro, dogovoreno je da ga vratimo u dio grada kojem pripada. Odabrali smo da to bude jezerce u blizini mjesta gdje je nađen. Nadamo se da će uživati na toj lokaciji i da više neće trebati našu pomoć - objavili su na društvenim mrežama, uz snimku trenutka kad je labud pušten na slobodu, odnosno, kada je zaplivao jezercem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:14