POPULARNA SNIMKA

Vjeverica hrabro nasrnula na zmiju kako bi ova pustila njeno mladunče? Pogledajte tu borbu!

Ne zna se ni kada je ni gdje nastala, ali je na Facebooku u svega nekoliko dana pogledana više od 11 milijuna puta

Ilustracija

 Paun Paunovic/Cropix

Kaže se da je priroda nemilosrdna i mnogi smatraju kako se u prehrambeni lanac životinja ne bi trebalo miješati. Ipak, teško je ostati ravnodušan promatrajući snimku vjeverice koja se bori sa zmijom. Ne zna se ni kada je ni gdje nastala, ali je na Facebooku u svega nekoliko dana pogledana više od 11 milijuna puta. Mnogi su bili šokirani što osoba koja je snimala nije pomogla vjeverici, drugima je bilo žao što će nakon ovog videa mnogi zmije gledati kao negativce.

Na snimci, naime, vidimo kako je jedna zmija ulovila vjevericu i stegla je u svoj smrtonosan zagrljaj. No, druga se odlučila boriti za život malenog stvorenja za koje neki nagađaju da je riječ o njenom mladunčetu. Moglo bi to objasniti junačku snagu s kojom se životinjica borila sa zmijom, riskirajući pritom da i ona sama nastrada.

Vrlo uporno je nasrtala na zmiju i grickala je, pokušavajući gmaza natjerati da pusti glodavca. Na kraju joj je to i uspjelo, pa se s manjim stvorenjem popela na stablo i maknula dalje od zmije, koja je ostala na tlu.

image

VauMijau banner

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2024 21:59