SLATKA NJUŠKA

VIDEO: Mislite da je ovo na snimci mačka? Točno, ali to je zapravo najveća mačka u Europi

Riječ je o fotozamci koja na Dinaridima snima životinje u sklopu projekta Life Lynx
 Facebook

Risovi na Dinaridima vjerojatno su najživahniji na planetu. Ili to ili su samo svjesni činjenice da ih se snima, pa se malo prave važni pred kamerama, znajući da ih mi promatramo. Koji god razlog bio, ni najmanje nam ne smeta: s obzirom na to da se u sklopu projekta Life Lynx nastoji povećati populacija risova u našoj zemlji, drago nam je vidjeti da te životinje napreduju.

- Mačak u kontroli kadra, možda uskoro nauči i zamijeniti baterije - napisala je ekipa iz Life Lynxa na Facebooku, uz snimku koja je nastala u napuštenom objektu u kojeg su se risovi uselili.

Snimke, naravno, malo kasne, zato što treba vremena da se obiđu fotozamke i provjeri što su snimile. Ova je nastala u prosincu prošle godine. No, svaki je izlazak na teren ljudima koji vode ovaj projekt pravo iznenađenje, jer se životinje rado pojavljuju pred kamerama. Ne samo risovi, doduše, jer su nedavno tako zamke snimile medvjede, a bude i drugih stanovnika šume. To, zapravo, nikome ne smeta. Uvijek je dobro vidjeti životinje kako trče pred kamerama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:11