VIDEO

‘Vanzemaljsko‘ stvorenje snimljeno u plićaku: ‘Znate li što je ovo točno?‘

Dok su neki tvrdili kako se radi o Hexabranchus sanguineus, većina je utvrdila da se radi o žarnjacima

Ilustracija

 Timsimagesunderwater/Alamy/Alamy/Profimedia

Znamo da je svijet pun neobičnih stvorenja, a da mora i oceani obiluju njima. Iako redovito pronalazimo nove, našem oku neobične stvorove u vodama ovog planeta, ponekad ljudi uspiju snimiti nešto zaista neobično. Toliko čudno, zapravo, da se čini kako se uopće ne radi o nečemu što je nastalo i živi na našem planetu. Drugim riječima, djeluje potpuno vanzemaljski.

Snimku neobičnog stvorenja jedna je žena podijelila na Facebooku i zamolila članove grupe da joj pomognu utvrditi o kojem se točno stvorenju radi. Dok su neki tvrdili kako se radi o Hexabranchus sanguineus, a riječ je o morskom pužu, većina je utvrdila da se radi o žarnjacima. I to ne bilo kojim - riječ je o stvorenjima neobičnog imena Morsko pero (Sea Pen) i koji propadaju redu Pennatulacea.

Riječ je o zaista zanimljivim stvorenjima. Ona se, ako je potrebno, mogu micati po morskom dnu. Uglavnom se namjeste tako da su na putu morskim strujama, koje im donose dovoljnu količinu planktona, kojim se hrane. Oni su pak hrana nekim vrstama morskih puževa i zvjezdačama. No, ne predaju im se lako - kada im se predatori približe, skupe se. Ima i onih koji se brane izbacivanjem vode iz tijela, a drugi pak emitiraju jarko zelenkasto svjetlo, koje se naziva bioluminescencijom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 13:58