DOJAVA S TERENA

U parku prirode pronađeno 58 mrtvih goveda, još se ne zna što ih je točno ubilo

O nemilom događaju izvijestila je policija, koja provodi istragu u suradnji s Veterinarskom inspekcijom

Ilustracija

 Jack Cox – Images Of Nature/Alamy/Profimedia/Jack Cox – Images Of Nature/Alamy/Profimedia

U Parku prirode Lonjsko polje je tijekom ovog mjeseca umrlo 58 goveda, izvijestila je sisačko-moslavačka policija. Razlozi smrti toliko velikog broja životinja još uvijek nisu poznati, premda se radi na tome da se otkrije tko ili što ih je usmrtilo.

U četvrtak su, ističu, dobili dojavu o većem broju mrtvih goveda, kod mjesta Osekovo u Parku prirode Lonjsko polje. Nedugo nakon te dojave s terena, došli su u Osekovo vidjeti o čemu se točno radi. Prizor kojeg su tamo zatekli bio je uznemirujući, jer su mrtve životinje bile posvuda. Očevid su napravili u suradnji s veterinarskom inspekcijom Državnog inspektorata, koji uvijek izlaze na teren kada se radi o životinjama.

Do sada prikupljenim saznanjima utvrđeno je kako je, od početka srpnja do četvrtka, iz za sada neutvrđenih razloga, preminulo 58 goveda koja su pripadala različitim vlasnicima.

Slijedi daljnji rad na utvrđivanju svih okolnosti koje bi ipak trebale otkriti zbog čega su i na koji način ove nesretne životinje tako naglo skončale živote.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 22:29